Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

CHP’de sular durulmadı

CHP’de sular durulmadı

24 Haziran seçimlerinin hemen ardından CHP’de sular durulmuyor. CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin CHP’den daha çok oy alması ile iyice açığa çıkan bu durum, uzunca bir süre daha devam edecek gibi.

Aslında her seçimin ardından CHP’de kargaşaya ve olağanüstü kurultay çağrılarına alıştık. Ancak bu sefer bu feryat daha yüksek ve derinden hissedilmeye başlandı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aldığı yüzde 30’luk oya güvenen Muharrem İnce, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na kenara çekil dedi.

Ancak 9 seçimden de partisini yenik çıkartan Kemal Kılıçdaroğlu, her zaman olduğu gibi bu resti gördü ve koltuğu bırakmamaya kararlı olduğunu bir kere daha gösterdi. Parti tabanı da yaşanan bu vahim gelişmeleri büyük bir hayretle ve ibretle seyretmekte.

Mart 2019’da yapılacak olan ancak bir kısım siyasi çevrelerce Kasım 2018’e çekilmesinin iyi olacağı söylenen yerel seçim öncesi CHP’de yaşanan bu kargaşa, hiç şüphe yok ki partiye büyük zarar verecektir. Olası bir kurultay kararında kaybeden yine CHP olacaktır.

24 Haziran seçimlerinden ders alarak yerel seçimlere hazırlanması gereken CHP’de yaşanan bu kargaşa sonucunda yerel seçimlerde de kaçınılmaz son görülebilir. Parti tabanı kurultay konusunda kararsız. Ancak diğer taraftan Muharrem İnce ve ekibi CHP’yi kurultaya götürme konusunda son derece de kararlı.

Parti tabanından gelen ses ise, kurultay restleşmesinin Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimler sonucuna bırakılması yönünde. Normal süresi yaklaşık sekiz ay sonra yapılacak olan yerel seçimlere daha iyi ve güçlü sekilde hazırlanılması gerektiğini düşünen parti tabanı, restleşmenin ve koltuk kavgasının yerel seçim sonrasına alınmasında son derecede kararlı. Aksi takdirde CHP, yine hüsranları yaşayacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR