Büşra Kavasoğlu

Büşra Kavasoğlu

Yeniden

Yeniden

Gördüğün, yaşadığın, içinde bulunduğun hayal kırıklıkları sana ait değil aslında, seni terkedip yarı yolda bırakana ait. Senden kopamam, sensiz asla yapamam deyip kaçana ait. Sebepsizce, açıklama bile yapamadan ortadan kaybolana ait. Onun hayatına ait hayal kırıklığı, onun sana yaşattığı aslında onun içinde yaşadıkları. Onun sana anlatamadıklarında gizli yaptıkları, yaşatmak istemediğinde gizli kararsızlıkları. O seni sevmediğinden değil, kendisini sevemediğinden yıpratıyor yalnızlıkları. 

Kaçıp gidemezsin gerçeklerinden yüzleşmedikçe, mutlaka karşına çıkar karşılaşırsın bir yerlerde. Hayat durak gibi ya zaten, insanlar oluşturmuyor mu durakları. Dönüp dolaşıp aynı yerdeysen, bu durak senin yörüngen, senin adresin, senin nefesin. Bazen insan şaşırabiliyor nerede nefes alacağını, nerenin ona nefes olacağını. Tam da işte burası benim olmam gereken yer derken, kaçıveriyor elinden hayatın sana kazandırdıkları. Kaybediyorsun, sen zannediyorsun ki bunu yaşamamalıydın bu sana yapılmamalıydı. Yani diyorsun ki ‘hayal kırıklığındayım’. Halbuki asıl hayal kırıklığı senin hayatından kaçanda. Sessizce seni bırakanda. O yörüngesini kaybetmiş insanda. Onu ne dinleyen var, ne de ona anlat diyen. O yalnızca yalnızlığı seven, kendi ne istediğini bilmeyen. Hayatı hayal kırıklıklarıyla dolmuş, yarası belki de hiç geçmeyen. Kendinden daha kötü durumda olabilen biri, senin hayatından giden. 

 

Hayat rollerle dolu. Kimi gülüyor kimi ağlıyor. Gülen’in içi ağlıyor, ağlayan timsah gözyaşları döküyor. Kimse kimseye güvenemiyor, kimse kimseye açılamıyor, derdini anlatmaya gücü yok kimsenin. Herkes biraz biraz günden güne yalnızlaşıyor. Hayaller tek tek yitiriliyor, yitirildikçe başkalarının hayalleri çöpe gidiyor. Hayat belki de silkelenmemizi istiyor, kalbimizi dinlememizi mantığı kenara koymamızı istiyor. Yüreğinin sesini dinlemek ister misin, uğradığın hayal kırıklıklarını bir kenara bırakıp birine güvenmek, sevgiye tutunmak ister misin yeniden? Bile bile lades olacağını bilsen de yeniden hayaller kurmak ister misin? Belki de yeniden, aşık olmak ister misin..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Büşra Kavasoğlu Arşivi
SON YAZILAR