Büşra Kavasoğlu

Büşra Kavasoğlu

Düşünce Döngüsü

Düşünce Döngüsü

Düşüncelerin anlaşılmadığı, sözlerin bir etkisinin olmadığı, görmek yerine yalnızca bakıldığı bir hayatın tam da ortasındayız. Dökmediğiniz dil, kendinizi ifade etmek için kullanmadığınız kelime kalmamıştır bazı insanlara, muhakkak! Bırakın insanları da kendinizi de hayatın akışına, bir köşeye çekilin ve sessizce bekleyin. Tek kelime etmeden yalnızca hareketlerini ve davranışlarını izleyin. İzledikçe yaptıklarının ne kadar çocukça olduğunun farkına varacaksınız ve farkına vardıkça neyle uğraştığınızı da anlayacaksınız. Onun için siz uğraşmak ve anlaşılmak istemek yerine, yalnızca izlemeyi tercih eden olun. Bilin ki hayat evirecek çevirecek ve size yaşatılanın belki aynısını belki bir tık fazlasını önlerine koyacaktır elbet. Bilin ki, sizi anlamak istemeyenler bir gün muhakkak anlaşılmak isteyecekler. 

Hayat böyledir, yaşananlar bir gün sana bir gün bana bir gün ona dönüp dolaşır. Aslında bu döngü elbette noktalanabilir. Sürekli bir bumerang gibi aynı döngüye girmek zorunda değil kimse. Sen sesini çıkarsan da karşındaki seni anlamadıktan sonra onun için hayat hep senin karşına çıktığı gibidir. Düşünceler bir ince uzunca bir yol gibidir böyle insanlara. Gönülleri hoş etmek varken, kendi gönlü hoş olsun diye bekler. Ve çoğu zaman hep kendi anlaşılsın ister. 

Düşüncelerimiz kalbimizle doğru orantılıdır. Tıpkı bir ağaç gibi, bir çiçek gibi, bir kedi belki bir köpek gibi. Sevildikçe, okşandıkça meyveler vermez mi ağaçlar, bitkiler çiçek açar, hayvanlar sakinleşir öyle değil mi..

Bir çiçeğin ne istediğini bilen düşüncelerimiz bir kalbin ne istediğini bilmez mi, kalbini dinlemez mi hiç. Kalp de beslenmek istemez mi çoğu zaman. Kalbinin sesini duymak istediğinde, kalbin izin verir miydi düşüncelerinin çirkinleşmesine. Sendeki kalp incinirken karşındakinin kalbi incinmez mi tek tek dökülen kelimelerinle. 

Önce düşünmeli sonra konuşmalı, içinde tartmalı insan her bir konuyu. Odağın kendi hayatın olmalı, başkasının hayatı senin çemberinde olmamalı. Hep kullandığımız ana düşüncedir zincir, sevgi zinciri. Eğer zincirin başında olursan sağlam olur sevgin. Daima mutlu daima iyi daima huzur dolar nefes aldığın her vaktin. Hayat kısacık, bir baktın ki gözlerimiz yollarda bir baktın ki toprakta. Yaşadığın sürece bir kalbin olduğunu unutma, yitirme. Kalp seninle yürürse tüm meseleler aydınlanır, yolların ışık, düşüncelerin küpe olur yaşamına. 

Daima anlaşılan bir hayata sahip olmak dileğiyle yarınlara..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Büşra Kavasoğlu Arşivi
SON YAZILAR