Büşra Kavasoğlu

Büşra Kavasoğlu

keşke’SİZ ÖZGÜRSÜNÜZ

keşke’SİZ ÖZGÜRSÜNÜZ

Çokça keşke çokça pişmanlık getirir rüzgarlar. Ah dersin vah dersin yine de hayatına devam edemezsin. Çığlık gibi gelir beyninden geçen her kelime, bağırır düşüncelerin avazı çıktığınca.. Bir kuş geçer pencerenden uğramak istemez sana sanki küsmüş gibi. Bir arı girer pencerenin hafif açıklığından, sanki seni daha çok çıldırtmak ister gibi.. Hayat katı davranır sana sanki kaderine ille de yenik düşeceksin der gibi.

Bırak şimdi elinde ne varsa. İhtiyacın olan bi kalem bi kitap bi bardak veya da bi mum mesela. Ateş ver mumuna küçücük aleviyle ısıtsın içini, bi kahve yap ne şekerli ne sade, ardından al kitabını, kalemini eline çiz şimdi seni anlatan her kelimeyi yüreğinden döküldüğünce. Kapattıktan sonra kitabını sakince düşün, neden bu halde olduğunu nerede yanlış yaptığını ve ne yapman gerektiğini. Hislerin seni nereye itiyorsa oraya git, ne yap diyorsa onu yap. Seviyorsan seviyorum de, özlüyorsan özlüyorum ve istemiyorsan bişeyleri kurtul hemen ondan. Çünkü beynine mutsuzluk salgılayan her kelime hastalık olarak bulaşır bedenine. Sinirlenme, öfkelenme uzak dur bunlardan. Bunlar kötü sonlara sürükler kaderini. Hayatın sana verilmiş en güzel hediye aslında. Bak nefes alabiliyorsun bunu düşün. Bi kere nefessiz kaldığında canının çıkacak gibi olduğunu hissettiğin anda anlıyorsun kıymetini hayatının. Her nefesini tuttuğun anda yapamadıklarını düşün; hayallerini, ideallerini, geçmişini ve elbette geleceğini. Uçurumun kenarında bile olsan vazgeçme hayatından. Kuşlar gibi uç hayallerinde ve kurtul o uçurumdan. Unutma insan kuşlar gibi olduğunu düşündüğü an özgürleşir kurtulur sınırlarından.

Hem aklından hem kalbinden çıkar pişmanlıklarını, keşkelerini.. Ne zaman pişmanlıklarınla yaşarsan o zaman önüne bakamazsın çünkü. Ve ne zaman keşke demeye başlarsan işte o zaman sana verilen bu sınavı geçemezsin, gerilersin bir adım daha. Anla ki hatadır yaptıkların ve sen hatalarınla insansın. Hangimiz yanılmıyoruz ki bırak da yanılalım, yanılalım ki bir daha keşke demek yerine o hatayı yapmayalım. Hayat sana verilen en güzel hediyedir, yaşamını değerlendir. Ve yaşadıkların senin kaderindir, kaderine yön vermelisin. Yön verdiğin her nokta ise O’na çıkar, O ise bize daima sevgiyle kucak açar.

Hadi o zaman şöyle bitirelim,

Pişmanlığın barınmayacağı yüreğinizde,

Keşkesiz

Bir

Sevgiyle..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Büşra Kavasoğlu Arşivi
SON YAZILAR