Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Gün, milli değerler etrafında birleşme günüdür

Gün, milli değerler etrafında birleşme günüdür

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Suriye’nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı, ülke olarak birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilmesi gerekliliğini bir kere daha göstermiştir.

Kahraman ordumuz sınırlarımız ötesinde büyük bir başarı ile harekatı devam ettirirken bazı STK ve sözüm ona siyasi parti ise ordumuzun bu başarısını gölgelemeye çalışmakta ve çeşitli platformlarda içlerindeki zehiri kusmaktadır.

Bugün kahraman ordumuza destek vermek günüdür. Bugün, birlik ve beraberliğimizin zirve yapacağı gündür. Bugün, evimizi ve işyerimizi Türk bayrakları ile donatma günüdür. Eğer yapılan eleştirilerin bir kısmı şöyle olsaydı: ‘Mücadelede eksik bıraktığınız noktalar var, daha dirayetli olmalısınız, daha güçlü olmalısınız, daha kararlı olmalısınız.’, buna hak vermek mümkün olurdu.

 Fakat içimizdeki ruhlarını satmış kişiler, ‘Neden Afrin’deyiz, neden Afrin’desiniz, buna neden gerek duydunuz?’ ‘Türkiye’nin geleceği için ben de söz sahibiyim’ diyen insanların, yapıların, kurumların, kuruluşların bugün sadece Türkiye’nin değil, içinde bulunduğumuz coğrafyanın geleceğini böylesine tehdit eden bir durum karşısında ‘Neden?’ sorusunu soruyor

olması, onların görmeyen, duymayan, bilmeyen olduğundan değil, her şeyi çok iyi bilip hangi tarafı seçtiğini gözler önüne seren bir pozisyonda yer almalarından kaynaklanıyor.

Herhangi bir Avrupa ülkesi, hani o çok feyz aldıkları Avrupa var ya, hemen sınırındaki başka bir ülkeden kendi sınırlarına bugüne kadar 90’dan fazla füze atıldığını düşünün. Bizim Kilis’imize, bizim Reyhanlı’mıza, bizim Hatay’ımıza atılan füzeleri, mermileri düşünün. Yok olan, giden canları düşünün. Buna sessiz kalan, bunları görmeyen duymayan bir Türkiye Cumhuriyeti devleti düşünün. Bu mümkün mü?

Türkiye Cumhuriyeti güçlü devlet olmanın, vatandaşının güvenliğini sağlamanın gereğini yerine getirmektedir. Bir yol var önümüzde gideceğimiz. Güllük, gülistanlık olmayacak biliyoruz. Bu yolda yürürken eğer milli ve yerli bakış açısına sahip olan varsa, eğer bu vatanı seviyorsa, bu bayrağı, bu milleti, Türkiye aşkıyla içi yanıp tutuşuyorsa, kahraman Türk ordusunu sonuna kadar desteklemelidir.

Bugün, milli değerler uğrunda birleşme günüdür. Bugün milli mücadelenin bugün hala devam ettiği gerçeğinden yola çıkarak bu pencereden bakan herkesin tek yürek olma günüdür. Bugün, ülkemizi tehdit eden terörle mücadele ve kurtulma günüdür. Hepimiz tek yürek, tek bilek ve tek ruh olmalıyız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR