Berkhan Özgü

Berkhan Özgü

Dost

Dost

Dost, zor zamanımızda elimizden tutup bizi kaldıracak kişidir. Her insanın hayatında mutlaka gerçek bir dosta ihtiyacı vardır. Hem güzel günlerde mutluluğumuzu paylaşan, hem de zor günlerimizde sıkıntımızı hafifletmemize yardımcı olan kişidir gerçek dost.
İnsanın hayatında birçok arkadaşı, çevresinde pek çok yakını bulunur. Ancak bu insanların hepsi dost değildir. Dost dediğin bizi karşılıksız sever. Dost yanımızda olmasa da varlığını bildiğimiz, yanımızda hissettiğimiz kişidir. İnsanın öyle anları olur ki bazen karanlıklarda kayboluruz. Tüm dünya üstümüze geliyormuş gibi hissederiz, kötü anlarımızda ne yapacağımızı bilemeyiz. Ancak gerçek bir dostunuz varsa böyle bir durumda o sizi alıp aydınlıklara çıkarır, sıkıntılarınızı paylaşarak içinizin rahatlamasında yardımcı olur.

Gerçek dostlarını bulmak isteyen insanların zamana ihtiyacı vardır. Dostluk kolay elde edilen bir şey değildir. Dostluk uzun zamanda karşılıklı ve çıkarsız bir arkadaşlığa ihtiyaç duyar. İki kişi fedakarlık çerçevesinde zor günlerden geçtiğinde ve birbirlerine destek olduklarında bu arkadaşlık ilişkisi zamanla dostluğa dönüşür.

Gerçek dostluk çok zor elde edilir. Ama bu duygu dünyadaki pek çok duygunun üstündedir. Gerçek bir dost bulan kişiler bu dünyadaki şanslı insanlardır. Eğer sizin de gerçek anlamda bir dostunuz varsa ona sımsıkı sarılın ve onu asla bırakmayın. Çünkü dost kırların içinde açan bir çiçek gibidir. Onu bulduktan sonra ona gereken değeri vererek asla kaybetmemek gerekir.

Son bir sözle;3 çeşit dost vardır.

1- Su gibidir: Her zaman ihtiyacın olur.

2-İlaç gibidir: Sadece gerektiğinde ihtiyaç duyarsın.

3-Virüs gibidir: O gelip seni bulur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Berkhan Özgü Arşivi
SON YAZILAR