Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

Çevre ve temizlik

Çevre ve temizlik

İnsanlar yaşadıkları çevreden sorumludur. Temiz bir çevrede yaşamak insanların elinde olan bir şeydir. Bu konuda her birey kendi üzerine düşen görevi tam olarak yerine getirse çevremiz mis gibi olur ve huzur içinde yaşarız.

Atalarımız çevre ve temizlik üzerine çok güzel bir söz söylemişler. “Aslan yattığı yerden belli olur” sen bir birey olarak sana düşen görevi yerine getirsen, yerlere çöp atmasan, tükürmesen, evinin önünü temiz tutsan bir mum olup etrafını aydınlatırsın. Herkes aynı şekilde çevresini temiz tutsa bu mumlar tek tek çoğalsa ışıl ışıl bir dünya olur.

Arabalardan çıkan egzoz dumanlarına, evlerin bacalarından çıkan yakıt atıklarına gerekli hassasiyeti gösterip çözüm yollarını bulsak daha temiz bir dünyada yaşama imkanımız olur. Anne ve babalar yere çöp atan çocuğunu uyarsalar bilinçli bir gençlik yetiştirmiş, çevre bilincini de öğretmiş olurlar. Bu toplumda yaşamanın kurallarından olan temizlik öncelikle aile içinde aşılanmalıdır. Bir aile çocuğuna gerekli hassasiyeti verebiliyorsa çevre temizliği için bir mum yakmış sayılır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR