Sema Kavak

Sema Kavak

Sema KAVAK ile HAFTASONU

Sema KAVAK ile HAFTASONU

İş hayatında ki sorunlardan, özel hayatımızda ki karışıklıktan, ruhsal duygusal sıkıntılarımızdan çok rahat söz edebilirken, aslında yaşantımızda çok önemli olduğu halde başkalarıyla paylaşmayı bırakın kendimize bile yüksek sesle itiraf edemediğimiz bir başka problemle daha boğuşuyoruz. CİNSELLİK!

 

Ve bu öyle bir problem ki bazen başka sorunların kaynağı bazen de başka sorunların sonucu oluveriyor. İş hayatınız çok yoğun, stresli, maddi sıkıntılarınız var ve bu duruma bir süredir maruz kalıyorsunuz. Eşinizle, sevgilinizle ilişkisel iletişimsel problemler yaşıyorsunuz ve baş etmede yetersiz kalıyorsunuz. Genel olarak hayata dair kendinize dair bir şeyler uzun süredir yolunda gitmiyor ve son olarak kilo, şeker, kalp gibi bedensel sağlık problemleri yaşıyorsanız; cinsel hayatınızda da bir şeylerin yolunda gitmeme oranı çok yüksektir.

 

Bunun tam tersi, her şeyin yolunda gittiği ancak sadece cinsel problem yaşamaya başladığınız kısa bir dönem sonra; iş hayatınıza aşırı düşkünlük, titizlik ve sonrasında ilişkilerinize yansıyan gerginlik, öfke ile günlük hayatınızda yaşamdan zevk alamama ya da daha fazla sosyal olma gibi rutinin dışında durumlar yaşamaya başlama ihtimaliniz de bir o kadar yüksek.

 

Peki neden bu kadar önemli olan bir konu ile ilgili yaşadığımız sorunların çözümünde elimiz kolumuz dilimiz bağlı hareket ediyoruz?

 

Belki de özellikle ataerkil bir toplumda erkeği erkek yapan cinselliğin gücün kuvvetin sembolü haline getirilmesi ile yaratılan baskıdır. Ancak bilinmelidir ki cinsel problemler sadece erkeğe özel olmadığı gibi kadınların da yaşadığı bir problemdir ve cinsel problemlerin hepsinde, tedavi kadın ve erkek katılımı ile yani çiftlerin partnerlerin katılımı ile tedavi edilebilmektedir. Çünkü problemler bazen ilişkiye, kişiye özel olarak gelişmektedir.

 

Sonuçta, sağlıklı bir kadın ve erkeğin; fizyolojik, biyolojik ve duygusal olarak en temel ihtiyaçlarından biri olan cinselliğin yaşanabilmesi için; düşünsel, fiziksel ya da yaşantısal alanlardaki sorunların giderilmesi gerekmektedir. Bu sorunların tedavisi için izlenilecek yol sırası ile Kadın Doğum Uzmanı, Üroloji Uzmanı ve Cinsel Terapistlerdir.

 

Size çözüm gibi gelen bitkisel tedaviler, hocalar, kullanımı sınırlı olan ilaç ve kremlerle cinsel sorunlarınızın üstesinden gelmek uzun süreli ve kalıcı olarak mümkün değildir. Yapmanız gereken sorunlarınız büyümeden, başka alanlara yayılmadan doğru tedavi yöntemlerine başlamanızdır.

Ve daha önemlisi, sahip olduğumuz en değerli hediyeyi en değerlimize vermek için gecikmemektir.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sema Kavak Arşivi
SON YAZILAR