Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Şehir magandaları durmak bilmiyor

Şehir magandaları durmak bilmiyor

Artık hemen her gün çeşitli olaylarla görmeye başladığımız şehir magandaları, insanlardan büyük tepkiler almaktadır. Görgüsüz, kaba ve anlayışsız olarak tanımlayabileceğimiz magandalar özellikle trafikte boy göstermektedir.

Terbiyesiz ve dünyanın merkezinde kendisi olduğuna inanan bu şehir magandaları, yaptıkları olumsuz hareketler ile herkesin nefretini kazanmaktadır. Edepsiz, uyumsuz ve  asosyal olan bu şehir magandaları kendilerinde her şeyi yapacak gücü bulmaktadır.

Parası ile her şeyi yapabileceğini, mevkisi ile her şeyi aşabileceğini zanneden bu aptal tipler, insanlarını dövebileceğini, kadınları korkutabileceğini ve çocukları ezebileceğini düşünecek kadar zavallıdırlar. Bu aciz kişiler aynı zamanda yaptıklarının yanına kar kalabileceğini düşünecek kadar da acizdir.

Artık günümüzde şehir magandalarını her yerde görebilmekteyiz. Trafikte araç kullanırken önünüze aracını aniden kırıverir. Hamile, hasta, çocuk olduğuna bakmaksızın araç dışına davet eder, çıkmıyorsa aracı tekmeler, olmadı aracın üstüne çıkar tepinir.

Bindiği son model araçla, hava atma adına makas atarlar, drift yaparlar, akan trafikte hız yarışına girerler velhasıl ne yapılmaması gerekiyorsa hepsini yaparlar. Trafik işin bir kısmı diğer yandan hayatın her alanında bu magandaları görebiliriz.

AVM lerde, kafelerde, çarşıda pazarda aklınıza gelen her yerde bunlara rastlamak mümkündür. Düğünlerde görgüsüzce, pervasızca silahlarına sarılırlar, güzelim ortamları berbat ederler, kimi davetlileri yaralarlar olmadı öldürürler, bir şey yokmuş gibi pişkin pişkin davranırlar.

Okul basıp;  öğretmen, idareci tartaklarlar, eli öpülesi öğretmenlere kırıl asıca elleri ile acımadan vururlar, hastane sağlık kuruluşu basıp, şifa dağıtan ellere acımadan, vahşi bir hayvanmışçasına vururlar, eşlerinin yanında tekme tokat saldırırlar, genel anlamda görevini yapmaya çalışan kamu görevlilerine had bildirmeye çalışıp, bir de sağda solda övünerek anlatırlar.

Bunların en belirgin özelliği görgüsüzlüktür. Para ile insanlara hükmedebileceklerini sanırlar, toplu mekanlarda paraları ile caka satarlar, gariban garsonlara had bildirip, adam madam olduklarını ispatlamaya çalışırlar. En pahalı şeyleri isteyip, görüyor musunuz benim çok param var havası verip , adamlığın paradan puldan geçtiğini zanneden zavallılıkları sergilerler.

Magandalar sadece erkeklerden olmaz, kadınların da magandaları vardır. Trafiğin ortasında bas bas bağırırlar, herkesi etrafına toplarlar, ben kimim sen biliyor musun diye had bildirmeye çalışırlar. Toplu taşıma araçlarında da kadın magandaları çok görmüşünüzdür. Toplu olarak karşı gelmez isek bu şehir magandaları bizleri her zaman rahatsız eder. Toplumsal duyarlılık ve tepki çok önemlidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR