Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Piyasalar beklemede

Piyasalar beklemede

23 Haziran yenilenen İstanbul seçimlerinden sonra seçimsiz dört buçuk yıla girilen ülkemizde piyasalar yeni reform ve ekonomik paketler beklemekte. Önünü göremeyen iş insanları yatırım yapmaktan imtina ederek beklemeyi tercih etmektedir.

Bildiğiniz gibi, 1993 yılında asgari ücretle ne kadar simit alınabileceğinin hesabını yapan Recep Tayyip Erdoğan,  o dönemin yönetimini çay simit hesabı üzerinden eleştirmiş ve  o zamanın hükümetinin insanları çay ve simiti çok gördüğünü söylemişti.

Recep Tayyip Erdoğan’ın çay ve simit söylemi halk tarafından da büyük destek görmüştü.

O tarihten Cumhurbaşkanı oluncaya kadar arkasında milyonlar durdu. Bir anlamda halkın gönlünü çay simit hesabı ile kazanmıştı. Halkta kendisini düşünen Başkan’ın ardında sürekli durdu.

Recep Tayip Erdoğan’ın kurduğu parti olan AK Parti ile birlikte; kimileri zengin oldu kimileri fakir, kimileri bakan oldu kimileri vekil, kimileri cezaevine girdi kimileri dünya evine, kimileri rezidanslarda oturdu, kimileri gecekonduda. Recep Tayyip Erdoğan’ın kurduğu Ak Parti ile 17 yılı geride bıraktık.

Ülkemizde ve ekonomik hayatımızda çok şey değişti. Yalnız değişmeyen milli tartışmamız çay simit hesabı yapılmaya devam ediliyor. Ancak halk artık sadece nefsi terbiye amacıyla çay ve simit hesabından vaz geçilmesini istiyor.

Ak Parti’nin ilkesel duruşu olan toplumsal refah düzeyini artırma çabasını hayata geçirmesini isteyen vatandaşlar, bu konuda gerçekci adımlar atılmasını istemektedir. Halk artık Ak Parti’nin 2002 yılındaki çıkışındaki fabrika ayarlarına geri dönmesini istemektedri.

Ak Parti reformlarla geldi. Halkçı geldi. Değişimleri öngörerek geldi. Ekonomi de, eğitimde, tarımda, sanayide ve hukuk alanında reformlar gerçekleştirildi. Sağlık alanında ülkemizde çok doğru atılımlar yapıldı. Ancak şimdi bu alanlardan bir çoğu yaralı durumda.

Özellikle 23 Haziran seçimlerin hemen ardından halkın dile getirdiği bazı gerçeklerden kaçamayız. Parti politikası ve tüzüğü ile bağdaşmayan hal ve hareketler sergileyen sözüm ona kendisine parti yöneticisi diyen bir gurup,  danışmanların  Recep Tayyip Erdoğan’a doğru bilgiler vermediğini, Ak partinin kendini düzeltmesi gerektiğini ve ekonomik anlamda büyük ve kararlı adımlar atılması gerektiğini dile getiriyor.

Halk artık parti kadrolarında ve kabinede değişiklikler isteyerek yeni projelerin hayata geçirilmesini dört gözle beklemektedir. Cumhurbaşkanı Erdoğan halkın nabzına göre hareket eden ve halktan gelen şikâyetleri dikkate alan bir liderdir. Bu özelliği ile halkta karşılık buldu.

Halk 17 yıldır onu girdiği her seçimden başarı ile çıkardı. 2023 hedefine başarılı bir şekilde ulaşmak için parti yönetiminde,  parti içinde ve kabinede halkı anlamayanların durmaması gerekir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR