Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Park alanları işgal altında

Park alanları işgal altında

Her gün artan nüfusu ile adeta metropol şehir konumuna gelen Konya’mızda en çok sıkıntısı çekilen konuların başında otoparklar gelmektedir. Ana caddelerde olsun ara sokaklarda olsun araç park yeri bulmak adeta zorlaşmakta.

Özellikle kent merkezinde bütün ana caddelerde motorlu taşıtlar için park yasağı uygulanmakta. Ana caddeler üzerinde trafik akışını sağlamak için uygulanan bu yasaklar vatandaşlar tarafından da takdirle karşılanmaktadır.

Ana caddeler üzerinde bulunan dükkanlarda her türlü mal indirimi ve doldurulması da  kısa süreli duraklama ve otoparklar için ayrılan cepler ile uygulanmaktadır. Ancak gelin görün ki, bu cepler bazı esnaflar tarafından işgal altındadır.

Dükkanının önündeki kısa süreli duraklama yerlerini saksı, beton bariyer, kasa veya sandalye ile kapatan bu işyerleri adeta kendilerine özgü bir özel otopark oluşturmaktadır. Hepimizin de bildiği gibi bu çeşit materyallerle park yapılması engellenen yollarda da trafik sıkışıklığı artmaktadır.

İşyerleri kendi araçlarını veya müşterilerinin araçlarını koymak adına bu tür bir uygulama yapmaktadır. Kendi araçları veya müşterilerinin araçları geldiği zaman bu tür dubalar çekiliyor ve park alanı açılıyor. Herkesin kullanması gereken bu otoparklar maalesef birkaç kişinin tekeline geçmiş oluyor.

Yanlışla maya buralara araç koymaya kalksanız hemen engelleniyorsunuz. Biraz inat edecek olursanız kavga bile kaçınılmaz oluyor. Taş, saksı veya diğer materyallerin duba olarak kullanıldığı cadde ve sokaklar son günlerde adeta çoğaldı. Bunlarda vatandaşlardan büyük tepki çekmekte, ayrımcılık herkesi kızdırmaktadır.

Herkes kamuya açık alanları adeta kendi tapulu malı gibi parsellemekte, kendisinden veya çevresinden başkasının park yapmasını engellemektedir. Vatandaşlara ait olması gereken yerler, esnaflar tarafından özeleşmektedir.

Trafik yetkililerinin bu konuya el atması, kamuya ait yolları ve caddeleri kendi malı gibi dubalarla ayırarak, özel kullanım için ayıranları tespit etmesini  ve bu tür davranışta bulunanların engellenmesini kamu adına istiyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR