Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Milli ekonomi, milli para

Milli ekonomi, milli para

2016 yıllarının son günlerini yaşadığımız bu günlerde ülke olarak çok karmaşık günlerden geçmekteyiz.Etrafımız adeta ateş çemberi.Dışarıdaki düşmanlar bir yana bir de içerimizdeki düşmanlarla uğraşmaktayız. Terör belasının yanı sıra bir de ekonomik sıkıntılar ile 2016 yılının son günlerini geçireceğiz gibi.

 

Ülke olarak bir çok cephede mücadele vermek zorundayız.Dış politika, Suriye çıkmazı, iç ve dış terör ve ekonomik anlamda verdiğimiz bu mücadeleler 2017 yılında da önümüze çıkacaklar gibi. Ülkemizin ilerlemesini istemeyenler bir taraftan terörle bizi uğraştırırken diğer taraftan ekonomimizin işleyen çarklarına çomak sokmaya çalışmaktadır.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile çok sayıda vatandaş yastık altındaki dolarlarını bozdurmasına rağmen, bazıları halen yabancı para birimi konusunda ısrarcılığına devam etmektedir. Milli devlet ve milli para politikasına geçmemiz özellikle de ekonomik anlamda bizi rahatlatacaktır.

 

Cumhurbaşkanı’nın bir çağrısıyla yüz binlerce insan, aman devletimize sahip çıkalım samimi duygusuyla, dolarlarını bozdurmaya ve Türk Lirasının değer kaybını önlemeye omuz veriyor.

Bazıları ise halen bankalara dolar yatırarak faizini yeme gayreti içine giriyor.

 

Artık yabancı para ve yabancı marka hevesinden biran önce vazgeçmeliyiz. Türk lirasını hayata tam anlamı ile sokarak her şeyimizi milli para birimi ile alıp satmalıyız. Tabi ekonomik mücadelede olmazsa olmaz olan üretim yapmayı da unutmayacağız.

 

Ülkemizde her şey yetişmekte ve Allah’a şükür birkaç şey dışında her şey üretilmektedir. Artık yabancı ve batı hayranlığını bırakarak milli ürünlere ağırlık vermeliyiz. Ekonomimizin rahatlaması ve ülkemizin rahat bir soluk alabilmesi için bu şart.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR