Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

İlçeler ne zaman açıklanacak?

İlçeler ne zaman açıklanacak?

31 Mart yerel seçimlerine neredeyse doksan gün kadar bir şey kaldı. Ak Parti Konya Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıkladı ancak ilçe belediye başkan adaylarını henüz açıklamadı. İlçe belediye başkan adaylığı için aday adayları arasında heyecanlı bekleyiş devam etmektedir.

İnsanda umutlar tükenmez. Hele de 2019 yılına girdiğimiz bu günlerde yeni umutlarla, yeni ufuklarla aday adaylarımız ileriye bakmaktadır. İlçe belediye başkanlığı için aday adayı olan kişiler, umutlarını her gün tazeleyerek ileriye bakmaktalar.

Özellikle Ak Parti’de kimin belediye başkanlığına aday olacağını kestirmek gerçekten zor. Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan kimi gösterirse aday o olacaktır. Bakmışsınız hiç akılda olmayan biri belediye başkan adayı olabilir.

CHP’de de durum belirsizliğini korumaktadır. Millet İttifakı ile İyi Parti’ye bırakılan  Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı henüz belirlenemedi. CHP bazı ilçelerde adaylarını açıklamasına rağmen merkez ilçeler olan Selçuklu, Meram ve Karatay adaylarını henüz ilan etmedi.

Ak Parti ile birlikte Cumhur İttifakına giren MHP’de CHP gibi birkaç ilçeden başka merkez ilçe adaylarını belirlemedi. İnsanın aklına Cumhur İttifakı ile merkez ilçelerden birinin MHP’ye verildi mi ki sorusu akla geliyor.Bildiğiniz gibi MHP İstanbul’da üç, Ankara’da üç belediye başkanlığını Cumhur İttifakı ile seçime sokacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Konya merkez ilçeleri Selçuklu, Meram ve Karatay adaylarını henüz açıklamaması insanın aklına bunları getiriyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Uğur İbrahim Altay en erken açıklanan aday oldu. Ancak ilçelerdeki netlik henüz belirlenemedi.

 Önümüzdeki hafta içerisinde Ak Parti İlçe belediye başkanlarını açıklayacağı söyleniyor. Bunların belli olmasının ardından MHP, CHP ve İyi Parti adaylarını da göreceğiz. Beklemekten başka bir şey gelmiyor elden.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR