Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Büyüyen Türkiye

Büyüyen Türkiye

Son yıllarda içerisinde bulunduğu ateş çemberine rağmen ülkemiz ekonomisi büyümeye devam ediyor. Suriye iç savaşının patlak verdiği 2011 yılından bu yana sığınmacılarla, terörizmle, iç ve dış düşmanlarla bir çok alanda mücadele veren Türkiye, ekonomik alanda da verdiği mücadelenin sonuçlarını almaktadır.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2017 yılının son çeyreğine (Ekim-Aralık) ilişkin Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) verilerini açıkladı. Buna göre; Türkiye 2017 yılının son çeyreğinde yüzde 7,3; 2017 genelinde ise yüzde 7,4 büyüdü.

2017 yılında zincirlenmiş hacim endeksi olarak tarım sektörünün katma değeri yüzde 4,7, sanayi sektörünün yüzde 9,2 inşaat sektörünün ise yüzde 8,9 arttı. Ticaret, ulaştırma, konaklama ve yiyecek hizmeti faaliyetlerinin toplamından oluşan hizmetler sektörünün katma değeri de 10,7 artış kaydetti.

Türkiye ekonomisinin her geçen gün büyümesi, sektörel anlamda teşviklerin artması iş insanları açısından sevindirici bir durum. Eğer  sanayici ve büyük yatırımcı yatırımlarına ara vermeden devam ederse, içinde bulunduğumuz ekonominin daha fazla artış gösterdiğini görebiliriz.

 Önemli olan büyümedeki istikrarı sağlayabilmektir. Türkiye şuanda dünyada en hızlı büyüyen ikinci ülke konumundadır. Bu rakamlar Türkiye'ye olan güveni artırarak ülkemize yabancı yatırımcı sağlayabilmek adına büyük önem taşıyor. İş insanlarının frene basmadan tamdır' dedi.üretim odaklı çalışmalar yaptığı takdirde ülke ekonomisi hızla büyümeye devam edecektir.

İş adamlarının ve vatandaşın hükümete olan güveninin bir karşılığı olan bu büyüme, önümüzdeki yıllarda da artarak devam edecektir. Kendisine ve ülkesine güvenen iş adamları gerek kendi özkaynakları ve gerekse yabancı yatırımcı ortakları aracılığıyla ülkemize güzel yatırımlar yapacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR