Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Bayram sonrası halimiz

Bayram sonrası halimiz

Rusya ile ilişkilerin düzelmesinin ardından turizmde yaşanan hareketlilik turizmcileri sevindirirken, esnafta Rusya’ya satacağı malların dökümünü yapmaya başladı bile. Bugünlerde sebze ve meyve fiyatlarındaki artışın sebebi bu olsa gerek.

 

Domatesin kilosunun üç liraya çıktığı semt pazarlarında fiyatlarda artışlar dikkat çekiyor. Bütün bunlar yetmezmiş gibi şimdi birde Suriyelilerle uğraşmaktayız. Hemşehrimiz Davutoğlu, "Biz Suriyelileri mülteci olarak alırız ama bilmem kaç milyar Euro da para isteriz" demişti. Obama'dan önce Davutoğlu gitti, Avrupa Birliği'nden para geldi mi gelmedi mi bir açıklama yok.

 

Şimdi de Suriyeliler TC vatandaşı yapılmaya hazırlanılıyor. Mülteci olarak geldikleri ülkemizde şimdi vatandaşlığa doğru adım adım yürümekteler. Her ne kadar teröre ve suça karışmış kişilerin vatandaşlığa alınmayacağı söylense de, Suriyelilerin zaten büyük bir çoğunluğunun kimliği ve bilgileri yok diye biliyoruz.

 

Memlekette bilmem kaç milyon açık ve gizli işsiz var. Ancak dükkan açmak isteyen Suriyelilere büyük kolaylık sağlanıyor. İstedikleri yerde istedikleri dükkanı açabiliyorlar. Hem de vergi yok, SGK primi yok,denetim yok. Artık gelde isyan etme.

 

Türk vatandaşlığına geçmeleri konusunda adım atılan Suriyeli göçmenler yaptıkları açıklamalarda iş ve ev istediklerini açıkça söylüyorlar. Bu kadar taviz verirseniz isteyecekleri bu zaten. Benim vatandaşım bu duruma hiç memnun değil.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR