Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Balık hafızalıyız!

Balık hafızalıyız!

Biz insanlar çok çabuk unutmak gibi bir özelliğe sahibiz. Geçmişte yaşanan olayları, kişileri ve yerleri unutmak, bunlarla beynimizi meşgul etmek istemeyiz. Ancak biz her ne kadar unutmaya çalışsak ta, bazı acılar unutulmuyor.

Bundan tam 22 yıl önce yaşanan bir acı var ki, hala daha insanların ciğerlerini yakmaktadır. Kahpe ellerin yönettiği terör örgütü PKK, Bingöl’de 33 kahraman Türk askerini şehit etmişti.

Balık hafızalılar için olayı kısaca özetleyeyim.

Bingöl-Elazığ karayolunun Bilaloğlu köyü mevkisinde, 24 Mayıs 1993 tarihinde yol kesen PKK'lı teröristler, birliğine gitmekte olan ve üstelik silahsız 33 eri pusuya düşürerek  haince  katletmiş, onları şehit etmişti.

Amaçları korku ve kaos yaratmak olan teröristler, vatanını, bayrağını, vatandaşlarının canını ve malını korumak için sevdiklerinin davul ve zurna eşliğinde ellerine kınalar yakarak kutsal vatan görevlerini yapmak üzere yurdun dört bir yanına askere uğurladığı mert, yiğit, fedakar, silahsız ve savunmasız 33 evladımızı  22 yıl önce şehit ettiler.

Şimdi de terör örgütünün siyasi uzantısı bazı siyasi partiler, kardeşlikten, birlik ve beraberlikten bahsederek oy almak için çalışmalar yapmaktadır. Vatandaş geçmişte yaşananları unutmadı, unutmayacaktır. Bingöl olayı sadece bir simgedir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerim.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR