Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Avrupa’ya insanlık dersi

Avrupa’ya insanlık dersi

Suriye’deki karışıklık ve iç savaş devam ederken, ülkemize de mülteci akını aynı hızla devam etmektedir. Ülkemizde halen iki milyondan fazla mülteci bulunmaktadır. Konya’da da yaklaşık 45 bin mülteci yaşamını devam ettirmeye çalışıyor.

Ülkemiz bu insanlara karşı insanlık görevini yerine getirmeye çalışırken modern olduğunu söyleyen Avrupa ne yapıyor dersiniz? Kimi Avrupa ülkeleri sınırlarını kapatıyor, kimi Avrupa ülkelerinde de kucağında çocuğu ile koşan mülteciye çelme takılıyor.

Her zaman insan haklarından bahseden bu sözde medeni ülkelerin toplamı bile daha Konya’daki mülteci sayısı kadar mülteci kabul etmemiştir. Bizler insanlık görevimizi yaparken onlar sadece dilleri ile insanlık yaptıklarını sanıyorlar.

Avrupalı ülkeler değil mültecileri kabul etmek onları sınırlarında bile görmeye tahammül edemiyorlar. Kendilerince Hıristiyanlığın tehlike altında kaldığını söyleyerek sadece Hıristiyanlığı seçenleri kabul edeceklerini utanmadan söyleyebiliyorlar.

Onları tedirgin eden mülteci akımını Türkiye’de tutmak için para teklif ediyorlar. Sanki Türk milleti bu işi para için yapıyor. Bizler dinimiz gereği ezilenlerin yanında yer alıyor, zalimin karşısında duruyoruz. Hem çaresiz insanlara kucak açmak onları kollayıp gözetmek hangi para birimiyle ölçülür.

Deve kuşu gibi kafasını kuma gönen sözde medeni Avrupa, her şeyi böylece unutacaklarını sanıyorlar. Ancak unuttukları insanlık bir gün gelir onlara da lazım olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR