Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

9 gün tatile iş dünyası karşı

9 gün tatile iş dünyası karşı

Kurban bayramının 9 gün tatil olması için turizm sektörü bastırırken iş dünyası ise bayramın 9 gün tatil olmasına karşı. İş dünyası uzun tatillerin kimseye faydası olmadığını, bu konuda turizm sektörünün bir kısmı karlı çıkarken geri kalan üreticinin  ise zor durumda kaldığını söylemekte.

9 gün tatil süresince motivasyonun düştüğünü,  üretim ve ticari hayatın ise  kesintiye uğradığını söyleyen iş dünyası, tatilin sadece turizm sektörünün etkilendiğini, turizmin  sadece deniz ve kumdan ibaret olmadığını, uzun tatillerde sahil kentleri büyük bir gelir sağlarken diğer şehirlerin ekonomisi ise bundan olumsuz etkilendiğini iddia etmektedir.

Bundan önce 3 aydı,  ramazandı oruçtu,seçimdi,seçimin tekrarıydı, 9 günlük ramazan tatiliydi derken aylardır iş yapamadıklarını söyleyen iş dünyası,  iş yapamadığımız gibi 9 gün tatil olmasına rağmen maaşları tam ödüyoruz, kirayı tam ödüyoruz, SSK primini tam ödüyoruz. şimdi turizmciler iş yapsın diye kurban bayramı da 9 güne çıkmasın. ağustosta da 9 günlük kayıp yapıp, kirayı,SSK'yı, maaşı tam ödeyip 3 te 1 çalışmayalım. bu ekonomik krizde bayram 9 gün olmasın demektedir.

İş dünyası “Bundan dolayı bayram tatili süresinin 9 gün olmasına karşıyız ve bu konuda artık üreticiler, ihracatçılar ve diğer şehirlerin esnafı da düşünülmelidir. Tatil ve bayram herkesin hakkı ancak süreleri ülke ekonomisine zarar vermeyecek bir şekilde planlanmalı bunun ülkeye faydası mı var zararı mı var bu hususta da bir araştırma yapılmalıdır. Turizmde bu yıl önemli bir hareketlilik var ve bundan dolayı biz de ülkemiz adına sevinçliyiz. Ama bir taraf sevinirken diğer bir tarafı da zarara uğratmamalıyız.”diyerek görüşlerini belirtmektedir.

Türkiye’nin zaten resmi tatil cenneti bir ülke olduğunu,  yılın neredeyse üçte birinde tatil yapmanın iş dünyası açısından büyük bir kayıp olduğunu söyleyen iş dünyası, resmi tatiller konusunda Türkiye’nin hak etmediği lüksü yaşayan bir ülke olduğunu belirtti. Yılın üçte birini resmi tatiller nedeniyle çalışmadan geçiren Türk halkının, hızla üretmeden tüketmeye alıştırıldığını bunun da  mekonomiyi ciddi biçimde sekteye uğrattığını söyleyen iş dünyası kurban bayramının 9 gün tatil olmasına karşı olduklarını dile getirdi.

Gelişen dünya ekonomisini yakalayabilmek, mutlak surette üretimle gerçekleşecektir. İş dünyasının da dile getirdiği gibi Ramazan bayramının ardından Kurban bayramının da 9 gün tatil olması demek, iş dünyasının en verimli zamanında üretime ara vermek demektir.

Etrafımızda adeta bir ateş çemberi ile dolu iken kurban bayramında dokuz gün tatil yapmak, her alanda üretim ve çalışmaya mola vermek anlamındadır. Daha çok üreteceğimiz bu zamanları tatil ile geçiştirmek hem bize ve hem ülkemize onarılmaz yaralar verecektir. Bende kişisel olarak Kurban bayramı tatilinin dokuz gün olmasına karşıyım. Kurban bayramı tatili dört gündür ve uzatılmamalıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR