Hasan Hüseyin GÜLCAN

Hasan Hüseyin GÜLCAN

Hey dur KOSKİ!

Hey dur KOSKİ!

Küçük Emrah diye bilinen sanatçı Emrah İpek’in söylediği bir şarkı vardı yıllar yıllar öncesinde, ‘’Hey Dur Taksi’’ diye…. Emrah yıllardır şarkıyı söyleye söyleye durduramadı o taksiyi. Konya’da ise yıllardır yaza yaza bizler KOSKİ’yi durduramadık.

Dönem dönem KOSKİ ile olan sıkıntılarımız sonucun da işlerimizi hep dilekçe ile ve konuşarak halletmeye çalıştık. Ama bu sefer sanki dilekçe ile olmayacağına karar verdiğim için yazma zorunluluğu hissettim.

KOSKİ’nin faturaları yazan elemanları vatandaşları evde bulamadıkları zaman hemen yanı başındaki evin sayaç numarasını yazarak ezbere fatura kesiyorlardı. Bunu da faturaları yazan elemanlar kendileri dile getiriyorlardı. Geçen sene bu şekilde 4-5 şikayetimiz oldu ve bunu da dilekçelerle ve bizzat giderek KOSKİ’ye bildirdik. Netice gelmediği gibi bir de üstüne üstlük faturayı kesen elemanla tartışmıştık geçen sene…

Şimdi gelelim asıl meseleye…2013 yılı Aralık ayından beri yaklaşık 3–4 aydır faturalarımız sayaçlarımız okunmadan ezbere kesiliyor. Sadece benimde değil, komşularımın bile… Yani sadece bu konudan ben şikâyetçi değilim… Aralık ayının faturası Ocak ayında geldiğinde dehşet bir rakam gelmiş, neredeyse bana normal zamanlarda 3 ayda bir gelen faturaya yakın bir rakam gelmiş. Hemen KOSKİ’yi aradım, ilgileneceklerini aradaki farkın bir sonraki ayın faturasına yansıyacağını söylediler. Şubat ayında Ocak ayının faturası gelmiş. Fatura geldi ama gene saati okumaya gelen olmadı. Saat okunmadan Ocak ayının faturası da gelmiş. Evden aradılar su faturası geldi diye. Hemen geçen ay fazladan aldıkları paraları düşmüşler mi diye sordum. ‘’Hayır ya ne düşmesi fatura geçen ayki faturadan daha fazla gelmiş’’ cevabını alınca küplere bindim. Hemen sarıldım telefona… Kimseye anlatamadım telefonda derdimi… Atladım KOSKİ’ye gittim. Yine aynı şekilde bir sonraki ay faturanızdan düşerler dediler savdılar bizi başlarından…

Bu ay kesin ümitliyim. Eminim KOSKİ bu ay saatimi okuyarak faturamı diye… Dün sabah işe gelirken bizim eve yakın birde KOSKİ elemanlarını su saatlerini okurken gördüm. Hemen yanaştım yanında durdum. Zaten seçim gecesinden yorgunum, daha uyanamamışım. Güzelce, faturaların saatleri okumadan yazıldığını ve kaç sefer bu durumu şikayet etmeme rağmen sonucun değişmediğini söyledim. Arkadaş güzel bir dille evde bulamazsak yanındaki evin saatinin numarasından yazılır, bir sonraki ayda faturanızdan düşülür dedi. Bende ısrarla 3 aydır durumun değişmediğinden bahsettim. Bu sefer arkadaş ne dese beğenirsiniz.

‘’Biz aynı eve 2 sefer geliriz, bulamayınca bir daha gelemeyiz. Hiç durmadan sizin eve mi gelip duracağız. O zaman evdekilere söyle fatura zamanı bir yere gitmesinler bizi beklesinler. 2-3 gün evde otursunlar’’

Verdiği cevabı duyunca tepem attı, tam ben konuşacakken eleman tekrar konuşmaya başladı ‘’Zaten aldığımız para bir işe yaramıyor, yürüyerek dolaşıyoruz, yemek sigara cebimizden Birde sizin gibi lüzümsuzlarla uğraşıyoruz’’ dedi ve arkasını döndü gitti.

Bende aslında bugün seçimlerle alakalı bir yazı yazma düşüncesindeydim. Ama yine lüzumsuzluk yaptım ve KOSKİ’yi yazdım. Unutmayın aynı konudan sadece ben şikâyetçi değilim. Ha birde elemanların konuşma üslupları hiç hoş değil, belki dün ben bir şey demedim bir şey yapmadım ama herkes benim gibi davranmayabilir.

KOSKİ yetkililerine selamlar…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Hüseyin GÜLCAN Arşivi
SON YAZILAR