Hasan Hüseyin GÜLCAN

Hasan Hüseyin GÜLCAN

Deniz Çoban’ı Erman Toroğlu’na yem etmeyelim

Deniz Çoban’ı Erman Toroğlu’na yem etmeyelim

Oktay Demiray’ı tanımayanınız yoktur. Konya’nın yetiştirdiği çok değerli spor adamlarından biridir.

Basketbol ile başlayan spor hayatı, baba mesleği olan hakemliğe merak salması ile farklı bir boyuta ulaştı. 3 Nolu toprak sahada belki de geçici bir heves olarak başlayan hakemlik serüveni onu kısa süre içerisinde Süper Lig Klasman Hakemliğine kadar taşıdı. Süper Ligde ise ilk 2 sezonunda ismi FİFA Klasmanı için geçmeye başladı.

Oktay Demiray’ın yönettiği her maçı izlediğimde bir Konyalı olarak gururlanır, ona düzülen her övgüde kendim bir şeyleri başarmış gibi o övgüleri kendim almış gibi övünürdüm. Süper Ligde maçlara çıktığı haftalar özellikle TV programlarını ve yorumları izler Oktay Demiray için ne diyecekler diye çok gece 2’lere 3’lere kadar TV izlemişliğim vardır.

Tamda FİFA hakemlerinin çok kötü olduğu bir sezonda Oktay Demiray’ın isminin FİFA için ciddi anlamda geçmeye başladığı bir anda Leş Kargaları ortaya çıktı ve ilk olarak TV’lerde yorumlarında daha sonrada gazetelerindeki parayla sattıklarında köşelerinde kirli oyunlarını sahnelemeye başladılar.

Neredeyse 1,5 sezon boyunca Oktay’ın yönettiği her maçta buldukları en küçük bir hatasında bile yerden yere vurmaya, gazetelerinde ise yok etmeye yönelik haberlerle Oktay’ı bitirmek için yoğun bir çaba harcadılar. O dönemde de hatırlıyorum da özellikle 2-3 isim yoğun bir eleştiri bombardımanına tuttukları Oktay Demiray’ı buldukları her fırsatta eleştiriyorlardı. Bunların başında da Kabzımal parçası hakem eskisi mahalle kabadayısı Erman Toroğlu geliyordu.

Şimdi gelelim bütün bunları niye yazdığıma. Malum hafta sonları özellikle de Pazar akşamları meraklıları için söylüyorum hiç Süper Lig maç özetleri izlenmeden uyunurmu! Bende devletin TV’sinde TRT gibi bir kurumda maçları izliyorum ama yorumcuların konuşmaları ve açıklamaları her hafta beni şok ediyor. Mahalle kahvesinde Okey oynarken yapılan spor yorumlarını her hafta TRT ekranlarında izlemekten sıkıldım. Biz bile 3-4 kişi kendi aramızda toplandığımızda daha adaplı ve daha usturuplu konuşuyoruz.  

Akhisar Belediyespor – Fenerbahçe karşılaşmasını yöneten Konyalı hakemimiz Deniz Çoban hakkında Pazar akşamı TRT ekranlarında Erman Toroğlu’nun yaptığı açıklamalar beni derinden üzdü. Aslında şaşırmadım ama sadece üzüldüm. Yaptığı belkide 1-2 küçük hata nedeniyle Deniz Çobana yapılan onca eleştiriye asla ve asla katılmıyorum. Maçları katleden onca beceriksiz ve kabiliyetsiz hakem varken ve o isimlere hiçbir şey söylenmezken, yıllarken başarılı bir şekilde istikrarlı yükselişini sürdüren Deniz Çoban bence yıpratılmaya çalışılıyor. Tıpkı Oktay Demiray gibi.

Konyalı olarak Deniz Çoban’a sahip çıkmalıyız. Erman Toroğlu gibi çapsız ve hakemliğinde olduğu gibi yorumculuğunda da beceriksiz olan bir insana! Deniz Çoban’ı yedirmeyelim. Her yıl Süper lige hakem vermiyoruz nede olsa! Süper Ligde bizi temsil eden bence FİFA’ya gidecek bir ismede bence Konya olarak sahip çıkmalıyız.

Konya’lı olarak Erman Toroğlu’na tepkimizi göstermeli ve Deniz Çobana sahip çıkmalıyız.

Deniz Çoban seni Akhisar - Fenerbahçe maçındaki başarılı yönetiminde dolayı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Hüseyin GÜLCAN Arşivi
SON YAZILAR