Ferit Hepokur

Ferit Hepokur

Tam Kapanma Ve Sosyal Destek

Tam Kapanma Ve Sosyal Destek

Defalarca köşe yazılarımız ve haberlerimiz marifetiyle yazdık, çizdik ama maske, mesafe, hijyen üçlüsüne yeteri kadar uymayanların sayesinde Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine Toplantısı sonrası tam kapanma kararını açıklaması ile birlikte Türkiye kapandı…

Ekonomide tablonun çok da iyi gitmediği konuşulurken, tak diye pandeminin kapımızı çalmasıyla ekonomimiz sarsıldı. Bakalım şimdi yeni kararlardan sonra neler olacak. Lokantalar paket servis yapacak ama onu da gücü olan alacak. Nitekim paket servis lokantaların giderlerini karşılamıyor. Küçük esnaf, salgın sebebiyle kepenk indirmek zorunda kaldı. Pandeminin başımıza tebelleş olmasıyla birlikte başta yeme, içme sektörü olmak üzere birçok sektör sıkıntıya girdi…

Şu kurallara en başından uyulsa ne olurdu ki sanki? Tam anlamıyla kurallara riayet edilseydi de bunları yaşamasak olmaz mıydı? Her neyse bu soruların artık pek de bir manası kalmadı. Fakat hiç olmazsa artık şimdi yasaklara, kısıtlamalara tam anlamıyla uyalım ki şu pandemi belasından Türkiye olarak kurtulalım, bitsin bu işkence. Kurallara uyulmadığı takdirde yeni kısıtlamalar, yasaklar gündeme gelecek ve tekrar tekrar eve kapanmak zorunda kalacağız. Bazı ülkelerde kurallara tam uymasından dolayı şimdi sokaklarda gezebildiklerini görebiliyorsunuzdur.

Kabine Toplantısı sonrası açıklamaları duyduktan sonra, “Türkiye tam kapanma sürecine girdi girmesine de, ekonomik zorluklar içerisinde olan vatandaşlarımız için bu süreç çok zorlu geçecek. Yerel yönetimlerin destek olmaları şart” diye düşündüm. Derken Ankara Büyükşehir Belediyesi sosyal desteklerle ilgili yaptığı hazırlıkları açıkladı. “Konya Büyükşehir Belediyesi ne yapacak acaba” derken de Başkan Uğur İbrahim Altay, ‘2. Büyük Sosyal Destek Paketi’ni açıkladı. Bu sosyal destek paketi kapsamındaki detayları konuyla alakalı yayınlanan haberin içerisinde bulabilirsiniz, o yüzden detaylara girmiyorum.

Sosyal yardım denilince akıllara yalnızca Ramazan kolisi gelmemeli. Yerel yönetimlerin yaşanan bu zorlu süreçte esnafa ve vatandaşlara yardım etmeleri çok önemli. Bu anlamda Konya Büyükşehir Belediyesi’ni yaptığı çalışmadan dolayı tebrik ediyor, ilçe belediyelerinden de sosyal destekler kapsamında açıklamalar bekliyorum.

Haftaya görüşmek üzere. Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ferit Hepokur Arşivi
SON YAZILAR