Fatih Özer

Fatih Özer

Dikkat açıyoruz…

Dikkat açıyoruz…

Hani bazı firmalar reklam yapar ya bilmem ne ürünlerinde kampanya yaptık sezonu kapatıyoruz gibisinden. Bizler eğitim camiası olarak ta dikkat sezonu açıyoruz diye ilana çıkmalıyız. Lütfen bizleri bu çıkacağımız yolda sıkıntıya sokmayın. Lütfen tedbirleri elden bırakmadan evlatlarınıza, geleceklerimize engel olmadan eğitim almalarına yol açalım. Gezmelerinize ara verin, Devletimizin belirlemiş olduğu 14 kuralına harfiyen uyun, sıkıntı gördüğünüz hasta olabileceğini düşündüğünüz kişiyle asla temas kurmayın, kendinizde ufacıkta olsa soru işareti duyarsanız en yakın sağlık birimine başvurun. Bunlar sadece kişisel görevlerimiz değil. Bunlar vicdani, ahlaki, vatani görevimiz hatta.

Evet, ülke olarak birçok hatta tam diyebileceğimiz şekilde yasakları kaldırdık. Bu yasaklar bizlerin özgür hareket etmesine değil hayatımızın devamlılığına dair olmalıdır. Biz yasak yok diye hayatımızı eski akışına kaptırmamalıyız. Maske, mesafe ,temizlik kuralları asla ihmal edilmemelidir. Temizlik anlayışımız maalesef atalarımızın bize bıraktığı şekilde değil. Geçen evin balkonundan seyrederken kamelyada oturanları takip ettim. Maske ,mesafe hak getire ama yediklerinin kalanını yani çöpleri olduğu yerde bırakarak  gitmeleri inanın içimi acıttı. Dedim kendi kendime sürekli uyaran olmaktan usandım. Kardeşim sokakta sigara içiyorsun sokağa atıyorsun, yemek yiyorsun artığını sokağa atıyorsun, maske takmıyorsun, çekirdek yedikten sonra kabuğu yediğin yerde  ve diğer sorumsuz haller. Genel anlamda biz bu değiliz ey güzel milletim.

Velhasıl sezon açılıyor. Bu süreçte lütfen üzerimize düşeni fazlası ile hassasiyetle yerine getirelim. Çocuklarımız iki yıldır eğitim öğretim sürecinden geri kaldılar. Onların bu eksikleri için hepimiz ele ele vererek sıkıntılı bir döneme daha girmeden bu süreci tertemiz şekilde atlatalım. Çocuklarımız bizler için kıymetli olduğu kadar memleket için de çok kıymetli. Üretecek bir ülke için donanımlı gençler bize şart. Bu dönemde maalesef çocuklarımız evlerde kalarak telefon, tablet, bilgisayar ve oyun bağımlısı oldular. Onların tekrar adaptasyon süreci zor olacak ama başaracağız. Haydi güzel ülkemin güzel insanları memleketimiz ve milletimiz için belirlenen kurallara uyalım uyulmasını sağlayalım. Ve bu pandemi sürecinde yapmamız gereken noktaları unutmadan yaşayalım. Tekrar sağlıklıca, hürce yaşayacağımız günlere dönmek temennisi ve duası ile iyi günler diliyorum. Eğitim öğretim döneminin de hayırlı olmasını Türk milleti için umuyorum. Sağlıcakla kal ey okur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatih Özer Arşivi
SON YAZILAR