Fatih Özer

Fatih Özer

Akşehir'de 2024 Yerel Seçimlere Doğru

Akşehir'de 2024 Yerel Seçimlere Doğru

Evet gönül dostları kıymetli hemşerilerim bizlere kıymet vererek okuyan değerli okurlarım uzun bir aradan sonra sizlerle tekrar birlikte olmak yazarken mutlu eyledi bu kardeşinizi. Ülke olarak dünya olarak nice güzel günlere uyanmak ve karanlıkları yenmek dua ve ümidiyle haydi Bismillah.

Biz ülke olarak siyaseti evde okulda otobüste çay bahçesinde gezmelerde toplantılarda hep konuşan, sevmiyoruz desekte ağzımızdan düşürmeyen bir milletiz. Seviyoruz çünkü ülkemizin, şehrimizin emin olan kişiler tarafından yönetilmesini istiyoruz.

Fazla uzatmadan konu başlığımız olan Nasreddin Hoca,Seyyid Mahmud Hayrani,Nimetullah Nahçıvani gibi erenler diyarı Akşehir'e.

Belediye başkanlığı ve muhtarlığı için epey niyetli olanların olduğunu duyuyoruz. Muhtarlık için şuan birçok isim çıksa da henüz belediye için çıkan isimler var ve de isimleri geçenler var. Cumhur ittifakı seçime birlikte gireceğini Liderleri ile beyan ettiler. Millete ittifakı şuan için ayrı ayrı gireceklerini her noktada konuşuyorlar. Fakat son yokuşta her şey değişebilir elbet. Öncelikle Cumhur ittifakı tarafını değerlendirelim. Mevcutta belediye başkanlığı Akparti de. Elbet seçime Akparti aday kim olursa olsun kendi adayı ile çıkmak isteyecektir. Son karar elbet il başkanlıkları ve genel merkezlerin. Gelelim Akparti kanadına. Mevcut belediye başkanı Salih AKKAYA aday adaylığı konusunda net gözüküyor. Etrafındakiler iki dönem yaptı üçüncü dönemde bu yaptıklarının meyvesini toplamalı diyor. Sayın başkanın dışında rakip denilebilir veya artık sıra bizde diyenler denilebilir aday adayı olan ve isimleri geçenler var elbet. Önceki dönem ilçe başkanı Abdurrahman ÇARDAOĞLU aday adaylığı niyeti ile istifa etti ve görev bekliyor. Eski bir ilçe başkanı,bir dönem aday adayı olan bir bürokrat, yine bürokrat hanımefendi ismi geçenler arasında. Evet sırada Cumhur ittifakının diğer kanadı MHP var. MHP li taban ve yönetim bu dönem belediye başkanlığı bizde olmalı diye son derece hızlı ve baskın çalışmalar yapıyor. Her ne kadar ittifak olarak seçime girsekte desteklesekte bir beklenti içinde olup kadro istemedik. Ama bu dönem bu işin altına elimizi koymalıyız diyor konuşmuş olduğum bir parti yöneticisi. Ankara ziyaretleri sıkça duyulmakta. En son geçen salı genel başkan ve genel merkez ziyaretleri ile de bu çalışmalar devam etti. Gelelim isimleri geçenlere. İlçe Başkanı Mehmet Akif DİLBER aday olsun diye yönetim ve teşkilat sürekli baskı yapmakta. Ayrıca üniversitede öğretim üyeliği yapan bir akademisyen, camiada sevilen bir eğitimci öğretmen olmak üzere birden çok kişinin aday olma niyetleri yönetim içerisinde konuşulmakta. Tabi öncelikle genel merkezlerin kararı bu konuda önemli.

Gelelim diğer partilere. Cumhuriyet Halk Partisi,İyi Parti ve Gelecek Partisinde adaylık için isimler geçiyor. Cumhuriyet Halk Partisi yönetimi bu dönem belediye başkanlığını almamız gerekiyor diye sıkça konuşuyorlar. Malum bu şehir eskiden CHP yönetiminde idi diyor bir görüşmemizde yönetici biri. Adaylık için önceki dönem Eyüp bey niyetli. Bir eczacı,bir diş doktoru bir avukat olmak üzere kulağımıza gelen bilgiler var. İyi parti noktasında önceki dönem Osman FEDAİ aday adaylığı konusunda niyetli deniliyor. Teşkilatta birkaç isim üzerinde durulduğu ve aday adaylığı için nabız yoklayan bir avukat bir öğretmen ve ismi sıkça anılan Ankara'dan bir bürokratın ismi duyulmakta. Gelecek Partisinde mevcut ilçe başkanı Fatih KÖLE aday adaylığı konusunda uzunca bir zaman önce niyetini ortaya koymuştu.

Akşehir için ismi geçenler,adaylık için gönlünden geçenler, teşkilatların gönlünden geçenleri yazmaya çalıştım. 1 Aralık bürokraside çalışanlar için son tarih olarak açıklandı YSK tarafından. Cumhur ittifakı noktasında her iki taraf adaylık kendi taraflarından olsun diye bastırıyor. Millet ittifakı olarak seçime giren iyi parti ve chp karar aşamasında ve kamuoyu takibindeler.

Burada son durum bu şekilde. Memleketimiz için hayırlı olacak,almış olduğu bayrağı daha da yukarı taşıyacak,her daim halkın yanında olacak, üretecek, çözüm sunacak olması dua ve temennisi ile selam ve muhabbetle ey okur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Fatih Özer Arşivi
SON YAZILAR