Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Konya’da Eğitim

Konya’da Eğitim

Genelde yazılarımda eğitim sisteminin eksikliklerinden ve AK Parti’nin iktidarı boyunca belki de en başarısız olduğu konunun eğitim olduğundan hep bahsederim.

Konya Milli Eğitim Müdürlüğü de çalışmaları bakımından çok aman aman memnun olduğum bir kurum değildir takip edenler bilirler. 

Ama geçtiğimiz hafta İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yayımladığı “Konya’da Eğitim” dergisi elime ulaştı. Ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü gerçekten takdir ettim. Çok güzel bir yayın organı olmuş. 
Bu 2. sayı imiş. İnceleme Kurulu’nu, Yayın Kurulu’nu tanımıyorum ama gerçekten güzel bir şey ortaya çıkarmışlar. 

Valimiz Yakup Canbolat’la söyleşi, Milli Eğitim Bakan Yardımcısıyla söyleşi gayet güzel düşünülmüş. Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün faaliyetlerine de gayet güzel yer verilmiş. 

Mesela 81 ilden 81 öğretmen Konya’da buluşmuş. Bu buluşma anlatılmış. Projelere oldukça genişçe yer verilmiş. 

Bunun dışında Konya’daki okullar tanıtılmaya çalışılmış. Merkezin dışındaki okullar da kendilerini ifade etme şansına sahip olmuşlar. 

Ama benim en çok hoşuma giden bölümleri Ahmet Çelik’in hazırladığı Konya’nın Tarihi Okulları, Arşivden Vesikalar, Arşivden Mektep Fotoğrafları bölümleri çok güzel olmuş. Ve kesinlikle aynı zamanda arşivlenecek bölümler olarak okunacak sayfalar olmuş.

Ayrıca yapılan ve yapılacak faaliyetlerden de bahsedilmiş dergide: Mesela Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü İmam Hatipliler Gecesi düzenlemiş. Güzel bir faaliyet olmuş. Umarım en kısa zamanda bir de mesela Endüstri Meslek Liseliler gecesi, Konya Gazi Lisesi Mezunları gecesi gibi geceler de düzenleyerek tüm eğitim alanına güzel aktiviteler gerçekleştirilir.

Dergiyi okuyanlar Konya’da Din Öğretiminin Kalitesini Artırma Projesinin de hayata geçirildiğini bu dergiden rahatlıkla öğrenebilirler. En azından mesela bu projeleri takip edenler yeni projeler üreterek Milli Eğitim Müdürlüğü’ne de destek verirler. Mesela aynı mantıkla sanayide çalışacak işçi kalitesini arttırıcı bir takım projeler de bu vesileyle talep edilebilir.

Bu arada Milli Eğitim Müdürlüğümüz 11. Uluslararası MEB Robot Yarışması’nın Konya’da düzenleneceği bilgisini de dergisinde açıklamış. Mayıs ayında gerçekleşecek bu yarışmayla ilgili açıklamaları da İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün dergisinde bulabilirsiniz.

Buradan tekrar belirteyim gerçekten çok güzel ve okunası bir dergi olmuş. İl Milli Eğitim Müdürü başta olmak üzere tüm emeği geçenlerin ellerine sağlık.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR