Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Gündem Corona virüsü

Gündem Corona virüsü

Gündem Corona virüsü

Tüm Dünya’da olduğu gibi Türkiye’de de gündem Corona virüsü… Dolayısıyla 7’den yetmişe tüm vatandaşlarımızın da gündemi kesinlikle bu olmalıdır. Komünal bir yaklaşımla bu sorunun üzerine tüm dünyada gitmezsek başarı oranımız oldukça düşecektir. O nedenle “benim gündemimde bu yok” gibi bir yaklaşım ya cehaletten ya da “ahmaklıktan” olabilir.

Bugün hayatımıza bu salgın öyle ya da böyle girmiştir. Dolayısıyla bununla mücadelede herkes elinden gelen katkıyı vermek zorundadır.

Devletimiz, Sağlık Bakanlığı aracılığıyla, bu krizi çok iyi yönetmiştir. Bu konuda da çok fazla söylenecek bir şey yoktur. Bu krizin iyi yönetilmesinden de Sağlık Bakanı hemşerimiz Fahrettin Koca bir Konyalı olarak göğsümüzü kabartmış ve tüm vatandaşlarımızın da sempatisini kazanmıştır.

Tabii ki komünal çözüm derken, bunu tüm dünyada yaşayan insanlarla el ele çözebilmek, işi kolaylaştıracaktır. Düşünsenize, sadece kendi vatandaşlarımızın bile bir ayağı Türkiye’de diğer ayağı dünyanın diğer ülkelerindedir. Türkiye’de buna nasıl bir çözüm bulursan bul, yarın diğer ülkelerden tekrar virüs taşımak çok da zor olmayacaktır.

İşte dini ibadetlerini yapmak üzere umreye giden vatandaşlarımızın yaşadıkları ortadadır. Yani yurt dışına yapılan ziyaretlerin çoğunluğu gezme amaçlı değil; iş, ticaret, ibadet vb gerekli amaçları da kapsamaktadır. Yapılacak iş, alınması gereken önlemlere azami dikkat etmek olacaktır.

Bir kere mecbur kalmadıkça evden dışarı çıkmaya gerek yoktur. Hem risk almamak adına hem de insanlara karşı risk taşımamak adına yapılması gereken en önemli konu bence budur.

Mecbur kalındığında da şu kesinlikle bir gerçek ki, tüm toplum olarak alınması gereken önlemlere hassasiyet gösteriyoruz.

Bu arada önemli konulardan birisi de moral konusu…

Öyle abuk sabuk laflarla birbirimizin moralini bozmaya, kendini ön plana çıkarmak adına toplumu galeyana getirmeye, toplumdaki güvensizliği pompalamaya hiç gerek yoktur ve bunu yapmaya çalışanları da kesinlikle dışlamak gerekmektedir.

Tabii ki sosyal medyada her konuda olduğu gibi bu konuda da ahkam kesen zavallı tiplere prim vermemek gerekmektedir.

Sosyal medya maalesef bu tür konularda bazı kişiler için kendi egolarını tatmin etmeye bire bir uyan bir yerdir.

Hani şu her şeyin altında bir başka konu arayan, kendisini, Devlet’in haber kaynağı sanan “prostatlı embesiller” vardır ya; bunlarla diyalogdan kesinkes uzak durmak lazımdır. Bunlar bilin ki sizden bir kelime daha fazla bilgiye sahip değillerdir. Bilakis bunlar, dedikodu ve magazini reel kaynak sanırlar. O nedenle bunlara prim vermemek de diğer önlemler kadar önemlidir.

Umut ediyorum ki bu önlemlerle çok uzun bir süreye kalmadan bu sorunun da üstesinden gelerek Dünya üzerindeki Türk kararlılığını bir kez daha gösteririz.

Kimse merak etmesin, Devletimiz güçlüdür. Vatandaşlarımız da Devletimize destek verdiği müddetçe hiçbir kriz ülkemize zarar veremez.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR