Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Cumhurbaşkanlığı kolay değil

Cumhurbaşkanlığı kolay değil

Bu aralar yolda sokakta görenler hep seçimleri soruyorlar. Türkiye’de siyaset üretilmez durumda ve tek sesliliğe mahkum olmuş durumdayız. Her ne kadar siyasette muhalefet eleştirilmezse de, ülkedeki sorunun ‘muhalefetin ayakları yere basan bir muhalefet olmayışı’ olduğunu belirtmek gerekir.

Bundan neredeyse 1 yıl kadar önce Deniz Baykal’ın söylediği “cumhurbaşkanı adayını belirleme” konusunu ciddiye almayan Kılıçdaroğlu şimdi işin içinden nasıl çıkacağını bulamıyor. CHP’de kimin aday olmayacağı belli; Kılıçdaroğlu kesin aday değil. Ama kimin aday olacağı belli değil. Konuşulan adaylar da zaten cumhurbaşkanlığı için ciddiye alınacak isimler değil.

Bu durumda aslında iş diğer muhalefet partilerine düşüyor. Yani Saadet Partisi, İYİ Parti, HDP ne yapmalıdır?

CHP’ye odaklanmaya gerek yoktur. Bir aday nasıl olsa çıkaracaktır. HDP de bir aday çıkaracaktır. Onun dışında Saadet ve İYİ Parti Meral Akşener üzerinde birleşebilmelidir.

Eğer bu şekilde bir oluşum sağlanabilirse ve SP aracılığıyla muhafazakâr oyların, AK Parti-MHP tarafına gitmesi önlenirse seçimin 2. tura kalması sağlanabilir.

2. tura kalan seçimlerde şuna inanıyorum ki; Meral Akşener, CHP adayından daha fazla oy alabilir. 2. turda Recep Tayyip Erdoğan ve Meral Akşener arasındaki cumhurbaşkanlığı seçiminde sonuç ne olur şu anda kestirmek zor.

Ancak bu şekilde olmaz ve CHP, İYİ Parti, HDP, SP kendi adaylarını çıkarırlarsa, 1.turda Recep Tayyip Erdoğan seçilir ve muhalefet yine kendi koltuklarının zevkini çıkarmaya devam ederken, halka hizmetten bihaber olurlar.

Malum bilindiği üzere bu seçimler iki aşamalıdır. Birinci aşaması cumhurbaşkanı seçimi olsa da, ikinci aşaması da TBMM üyeliği, yani milletvekilliği seçimi olacaktır. Anlaşılan ve son hamlelerden görünen o ki, muhalefet partileri, cumhurbaşkanlığına çok fazla asılmadan, Meclis’te AK Parti’ye nasıl 301 sandalye kaptırmayız bunun peşindeler. Cumhurbaşkanlığı adaylığında bir araya gelemeyen partiler sanırım, milletvekilliği için bir araya geleceklerdir. Ya da hiçbir araya gelmeden, AK Parti iktidarından memnundurlar, kimbilir…

UĞUR İBRAHİM ALTAY’I TEBRİK EDERİM

Milletvekili olmak için görevinden istifa eden Koya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in yerine AK Parti’nin adayının Uğur İbrahim Altay olduğu açıklandı.

Şu bir gerçek ki, Uğur İbrahim Altay bizlere Tahir Akyürek’i arattırmaz. Umarım Konya için, Selçuklu için ve AK Parti için hayırlı olur.

Bu vesileyle Uğur İbrahim Altay’a bundan sonraki Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde de başarılar dilerim. Allah mahcup etmesin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR