Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Cumhurbaşkanlığı seçimi

Cumhurbaşkanlığı seçimi

24 Haziran Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri nedeniyle siyaset meydanı yanıyor. İttifaklarda dahil olmak üzere demokrasinin bütün yollarını deneyen partiler, bu seçimlerden galip ayrılmak adına çalışmalarını yoğunlaştırıyor.

Ak Parti’nin henüz açıklanmamasına rağmen Cumhurbaşkanı adayının mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. Aynı zamanda MHP ile yapılan “Cumhur İttifakı” ile  aday olacak olan Recep Tayyip Erdoğan, ipi göğüslemeye en yakın aday diyebiliriz.

Daha sonra Vatan Partisi’nden Doğu Perinçek ve Saadet Partisi’nden Genel Başkan Temel Karamollaoğlu Cumhurbaşkanlığı adaylıklarını açıklamış durumda. Her iki adayda resmi tarih olan 6 Mayıs’a kadar 100 bin imzayı Yüksek Seçim Kurulu’na verebileceklerini söylediler. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de başvuru yapması bekleniyor.

Şimdi bütün gözler yarın açıklanacağı ilan edilen Ana Muhalefet Partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayına çevrilmiş durumda. CHP’nin muhtemel Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı şu anda siyasi kulisleri en fazla konuştuğu konu.

Daha önce Cumhurbaşkanlığı’na aday olduğunu söyleyen Yalova Milletvekili Muharrem İnce mi olacak, ya da başka birisi mi? Bütün bu soruların cevabını yarın almış olacağız. Ancak CHP tabanının Muharrem İnce’ye karşı biraz soğuk olduğu da bir gerçektir.

CHP’nin Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda bir başka isim de siyasi kulisleri heyecanlandırmaktadır. Bu isim İlhan Kesici’dir. Ama eğer İlhan Kesici CHP’nin adayı olursa bilin ki bu 1994 yılındaki İstanbul Belediye Başkanlığı seçiminin tam bir rövanşı olacak.

Biliyorsunuz şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  1994 İstanbul Belediye Başkanlığı seçiminde Refah Partisi’nin adayı olarak  siyasi sahneye çıktı. O seçimde  İlhan Kesici de Anavatan Partisi’nin İstanbul adayı olmuştu. Her ikisinin arasında  kıyasıya bir yarış yaşandı . O seçimde Recep Tayyip Erdoğan oyların yüzde  25.19’unu alarak İstanbul Belediye Başkanı seçildi.

İlhan Kesici’nin CHP’nin Cumhurbaşkanlığı adayı olması halinde merkez sağ tabandan da oy alması mümkündür. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk turda seçimi kazanmaması halinde ikinci turda İlhan Kesici’nin şansı daha fazla gibi görülmektedir. Çünkü ikinci turda Ak Parti ve MHP’nin oluşturduğu “Cumhur İttifakı”nın karşısında bu sefer bütün muhalefet birleşecek gibidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR