Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Ahmet Şan beraat etti

Ahmet Şan beraat etti

Ahmet Şan, Konyaspor’u başarıdan başarıya koşturan, Avrupa’ya taşıyan, Türkiye’deki en büyük iki kupayı almasını sağlayan ve oldukça yüksek performans göstererek Konyaspor’un ismini yücelten yönetimin başkanıydı.

Aynı zamanda, bu kişinin bir iş hayatı var. Bir aile hayatı var. Çolukları çocukları var…

Bu başkan 21 Ağustos’tan bu yana “FETÖcü” yaftalamalarıyla karşı karşıya kaldı. Konyaspor başkanlığını bıraktı. Hatta takımın belki de kötü gidişatına bu olay da etken oldu. İş hayatı illaki etkilendi. Çocuklarına, ailesine sormak lazım ki, muhakkak ki onlar da bu yaftalamalardan nasiplerini aldılar ve sosyal ilişkileri belki de bozuldu.

Ve şimdi ilk mahkemesinde Ahmet Şan beraat etti. Yani tüm bu suçlamaların, yaftalamaların, iftiraların yalan olduğu ortaya çıktı. Başkan Şan aklandı.

Ne olacak şimdi?

Mahmut Uslu diye bir adam “Konyaspor Başkanı zaten paralelci” demişti. Ne olacak bu Uslu’nun lafı?

Sosyal medyada, gazetelerde, televizyonlarda, hatta ulusal yayınlarda Ahmet Şan için söylenen sözleri düşününce ve de bırakın hepsini çocuklarının durumunu düşününce acaba bu sözleri söyleyen kişiler ne düşünecekler?

Yani bir insanı “FETÖcü” diye yaftalamak bu kadar kolay olmamalıdır.

Peki, asıl düşünülecek bir konu, Ahmet Şan durumunda kişiler var mıdır, varsa kaç kişidir bunlar? Yani Ahmet Şan hapis yatmadan kurtardı diyebiliriz. Peki, hapiste olup beraatını bekleyen vatandaşlar var mıdır?

Mesela geçtiğimiz günlerde bir dostumun anlattığı bu konuda çok iyi bir örnektir. Ve de bu ihbarcılıkta gelinen belki de son aşamadır. Vatandaş birisini “FETÖcü” diye şikayet ediyor. ‘Çocuklarını hep FETÖ’nün okullarında okuttu’ diyor. Ve bu kişiyle ilgili soruşturma başlatılıyor. Ama işin ilginç tarafı; çocuklarını FETÖ’nün okullarında okuttu diye şikayet edilen kişinin çocuğunun olmayışı…

Devlet suçluyu ve suçsuzu ayırt edecektir. Bunu ayırt ederken baz alacağı tek güç hukuk olacaktır. Ve bu hukuk da herkese aynı şekilde işleyecektir. Aksi halde vatandaşın Devlet’e olan güveni sarsılmaya başlarsa, bu durumu düzeltmek çok daha zor olacaktır.

Konyaspor eski başkanı Ahmet Şan’a bu vesileyle geçmiş olsun dileklerimi iletirken; bu durumda olan haksızlığa, iftiraya ve saldırıya uğramış tüm vatandaşlar için de acil adalet diliyorum.

Konya’da hep söylediğim bir şey var ki, bu gözden kaçırılmamalı; Konya’da birbirine iftira atma yarışına girenlere baktığımızda maalesef daha önce de bu aynı kişilerin “hizmet” yarışında olduğunu rahatlıkla görebilirsiniz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR