Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Federasyonsuz futbol

Federasyonsuz futbol

Her zaman söylerim Türkiye’de futbolun gelişmesindeki en önemli engel “üç büyükler” denilen futbol takımlarının “hegemonyasıdır”.

Yani Türkiye’de futbolu üç takım yönetir. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray… Futbol federasyonu da bu üç takımı yok sayarak karar almaz.

Bu üç takım ligde istedikleri gibi “at koştururken”, diğer Anadolu takımları bin bir güçlükle karşılaşabilmektedirler.

Daha önce yazmıştım; bu üç takımın iradesi dışında hiç beklenmedik şekilde Bursaspor ligde şampiyon olmuştu. Ve geçen sene de Konyaspor hiç beklenilmeyen bir performansla ligi ilk üç sırada tamamlamıştı. Ardından da hem Türkiye Ziraat kupasını hem de Süper Kupa’yı evine getirmişti. Süper Kupa’yı evine getirirken hem de Beşiktaş’ı elemişti.

Ve aslında Konyaspor için kötü süreç bundan sonra başladı.

Önce 5 maç ceza geldi. Zaten bir Anadolu takımı için 5 maç seyircisiz oynama cezası başlı başına bir eziyettir. Ve ligde kötü başlangıcın belki de en önemli faktörüdür. Ardından oynanan maçlarda yaşanan hakem hataları hâlihazırda Konyalı sporseverleri çileden çıkarmaktadır.

Trabzonspor’u kupadan eleyen Konyaspor, bu sefer de ligde Trabzonspor’la karşı karşıya gelmiş ve hakem hataları bırakın Konyasporluları tüm sporseverleri çıldırtacak aşamaya gelmiştir. Bariz ofsayt olan golün verilmesi ayrıca tüm bu olayların üzerine tüy dikmiştir.

Bu kadar haksızlığa uğrayan bir Anadolu kulübüne şimdi de kulüp malzemecisi Ali Taşpınar ve kulübün basın sözcüsü Ahmet Baydar aracılığıyla saldırılar devam etmektedir.

Ali Taşpınar, hakaret etmiş. Ahmet Baydar da, kulübün resmi sitesinden sportmenliğe aykırı açıklama yapmış. Suçlamalar da bunlar…

Peki, bu hakemin yüzbinlerce kişinin emeğini bir çırpıda hiçe saymasının bir cezası var mı derseniz, onun cezası yok.

Yani bu kadar bariz hakem hatalarının olduğu bir müsabakada insanlık hali olarak tepki veren birisini PFDK’ya sevk etmek tabii ki en kolayı…

Ben buradan tüm Konyalılara sesleniyorum:

Bu olaylar Konyaspor’un iyi oynaması veya oynamaması ile alakalı değil. Bu olaylar, Türkiye’de futbolun önündeki engel olan ve Türk futbolunu şekillendirmeye çalışan birilerinin taa geçtiğimiz sene başlattığı bir projenin eseridir.

Bu federasyonun değişip, özerk ve birileri tarafından yönlendirilmeyen bir federasyon yönetimi oluşana kadar bu süreç ortadan kalkmayacaktır. Bunu herkes görmeli ve buna göre önlemini almalıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR