Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Adaylar hayırlı olsun

Adaylar hayırlı olsun

Beklenen aday tanıtım programı yapıldı ve nihayet AK Parti-MHP ittifakının adayları açıklandı. Adayların kimler olduğunu zaten sanırım artık herkes ezberlemiştir. O nedenle burada tekrar bahsetmeye gerek yoktur.

AK PARTİ’DE ÇEKİŞME VAR MI?

Ancak bu aday belirlemeden yola çıkarak bir siyaset sosyolojisi yapacak olursak bu aday belirlemenin sonucundan AK Parti’nin içerisinde enikonu bir çekişme olduğu ve AK Partililerin 2002 yılında olduğu gibi bir birlik ve beraberlik içerisinde olmadığı ayan beyan gözükmektedir.

AK Parti adayları vatandaşın beklentilerini karşılar düzeyde mi değil mi bu tartışılır? AK Parti’nin şu anda gözüken durumu, muhalefetin tatmin edici aday çıkarıp çıkarmayacağı…

AK Parti aday belirlemede çok isabetli bir tavır sergilemese de, muhalefetin de belirlediği yerlere bakıldığında aday belirlemedeki yeteneksizliği AK Parti’nin kazançlı çıkmasını sağlayabilir.

Ancak şunu da, açıklanan AK Parti adayları çok iyi bilmelidir ki, bu seçimdeki kazanılan oylar adaylara değil, Cumhurbaşkanı’na ait oylar olacak gibi gözüküyor.

MHP’DE KIZGINLIK GEÇER

MHP tarafında müthiş bir kızgınlık ve öfke gözükmekte. Ama bu öfke ve kızgınlığın nedenini anlayabilmiş değilim. Bugün 5 yerde AK Partililer MHP adayına oy verecekler ve eğer bu gerçekleşirse MHP’nin 5 tane belediyesi olacak. Daha evvel 1 iken bu MHP’li belediye sayısı şimdi 5’e çıkacak. Bu durum MHP açısından çok önemli ve güzel bir gelişmedir. Dolayısıyla bence MHP’liler buradan karlı çıkmıştır.

AK Parti’de ise ne olursa olsun belediye başkanlığı sayısı geçen dönemin oylarını baz alırsak en fazla 25 olabilecek. Yani en az 4 belediye başkanlığı AK Parti’den gitmiş olacak. Bir de AK Parti’nin bu arada oyu düşerse şayet AK Parti bu işten çok zararlı çıkmış olacaktır.

Bu arada konuşulanlardan birisi de MHP tabanının AK Parti’ye veya AK Parti tabanının MHP’ye oy vermeyeceği konusudur ki, ben buna çok katılmıyorum. Aradaki kaynaşma seçimler yaklaştıkça daha da iyi bir hal alacaktır.

AK PARTİ’DE DEĞİŞİM RÜZGARLARI

Son dönemde AK Parti’de bir bakan değişimi de gözükmekte. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’nin 31 Mart yerel seçimler öncesinde değiştirileceği kulislerde çok net konuşulmakta. Tabii ki bu iki bakanın bakanlıkları sürecinde çok başarılı olmadığı ve tepki aldığı konuşulanlar arasında…

Tabii ki seçim sonucunda bu değişim rüzgarı daha büyük bir hızla il ve ilçe örgütlerinde de devam edeceğe benziyor. Tabii ki zaman içerisinde bunları da isim isim yazacağız ama seçim öncesinde bu konuya çok girmeyelim.

Ve son olarak gerek AK Parti, gerek MHP, gerek CHP ve gerekse diğer partilerin de adaylarına tekrar başarılar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR