Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Aday belirlemek ciddi iştir

Aday belirlemek ciddi iştir

Aday listeleri açıklandı. Buna göre AK Parti’de birinci sıra Ahmet Sorgun ikinci sıra Tahir Akyürek. Yani beklenildiği gibi.

CHP, kendi seçmeni için bir hezimet olarak Abdüllatif Şener’i birinci sıraya koydu. BU arada ikinci sıra SP adayının ve üçüncü sıra da Hasan Sarımehmetoğlu isimli bir müteahhit arkadaşımız.

İYİ Parti’de de daha önce söylediğimiz gibi GİK üyesi Fahrettin Yokuş birinci sırada.

Saadet Partisi’nde ilk sıra Mustafa Özkafa’nın.

Yani birinci sıralarda, CHP dışında, beklenenler oldu. Kemal Kılıçdaroğlu her zamanki gibi kriz yönetiminde sınıfta kaldı ve koyduğu yanlış siyasi teşhislerle Konya’da CHP’nin teşkilat yönünden de bitmesine önayak olmuş oldu.

Biz CHP’yi geçelim. Her hâlükârda bir milletvekili çıkaracak oya sahiptir. Ve bu oy sayesinde de bir milletvekili çıkar. Tabii ki sahada hangi aday çalışacak onu da göreceğiz hep birlikte…

İYİ Parti de GİK üyesini birinci sıraya getirmiş ikinci sıraya da il başkanını getirmiş. Buraya kadar normal. Ancak üçüncü sıra için yapılması gereken, Nazmi Sırıt gibi toparlayıcı, oy getirici bir aday belirlemeliydi. İYİ Parti adına sahada daha deneyimli bir aday üçüncü sırada olması gerekirdi.

AK Parti çok dengeli bir liste yapmış. Eski il başkanı Ali Sürücü 11. Sıraya konulmuş. Yani “eğer çalışırsan milletvekili çıkarsın” denilmiş. Halil Etyemez de bu arada Ereğli desteğini alacaktır kuşkusuz. Gençlerin adayı da bu listede sanırım Selman Özboyacı olacaktır. Yani AK Parti listesinden gözüken 11 milletvekili hedefi olmaktadır.

Saadet Partisi en akıllıca şekilde listesini hazırlamış durumda. 1. Sıra Konyalının gerçekten sevdiği bir isim Mustafa Özkafa ve ikinci sıra da yıllarca milli görüşe hizmet vermiş, il başkanı Hasan Hüseyin Uyar. Saadet Partisi’nin bu durumda bir milletvekili çıkarabilecek gücü zaten bulunmakta. İl başkanının çalışmasıyla da belki ikinciyi zorlayacak ve hatta belki de çıkarabilecektir.  Malum daha evvel baraj sorunu olduğunu düşünen Konyalı şimdi baraj sorunu olmadığı için Saadet’e vereceği oyunun boşa gitmeyeceğinin hesabını yapacaktır. Bir de buna CHP’nin ikinci sırasından gösterilecek bir SP adayının daha dahil olabileceğini düşünürsek, Konya’da en şanslı Saadet Partisi çıkacaktır. Bu arada Saadet Partisi’nin Gençlik Kollarını temsilen bir ismin CHP’nin ikinci sıradan adayı olacağı söylentileri de ağır basmaktadır.

Anlayacağınız, listelere baktığımızda, çalışkan bir AK Parti, şanslı bir Saadet Partisi, kendi kendine zor duruma düşen bir İYİ Parti ve kaybeden bir CHP görmekteyiz.

Umut ediyorum tüm bu adaylar ve listelerin Konya’ya faydaları olur. Tüm Konyalıya yeni adayların hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR