Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

Yeni bir yıl, yeni umutlar

Yeni bir yıl, yeni umutlar

2018 yılının son günlerini yaşadığımız bu günlerde 2019 yılına girmenin heyecanı ve umudu hepimizi sarmaya başladı.  Kimimize göre “yılbaşı” kimimize göre “yılsonu” olarak adlandırılan yeni yılın hepimize sağlık, mutluluk ve başarı getirmesini dilerim.

Geçmiş yılın muhasebesini yaparak yeni bir yıla girmek insanı bazen üzse de aslında kendimizi sınamak açısından da önemlidir. Eskiden “yılbaşı” denildiği zaman çok yaygın olan PTT tebrik kartları akla geliyor.

Kayalıpark’ta kurulan sıra sıra tezgahlarda yılbaşı tebrik kartları satılırdı. İnsanlar buradan kart alır arkasını yazar ve sevdiklerine postalardı. Artık tebrik kartlarının yerini SMS mesajları aldı. Artık cep telefonundan mesaj çekmek daha kolay oldu.

Her neyse gerçekten biten yıl o kadar bunaltmıştır ki toplumu yeni yıl, yeni bir umut olsun, ufkumuza doğsun isteriz. Susam çuvallarından birkaç haşhaş tanesi arar gibi Milli Piyango’ya

Umut bağlarız. Ya tutarsa tesellisi ile çekilişi bekleriz.

Eğer halimiz vaktimiz yerinde ise  bir de  cüzdanımız şişmansa eğer oteller, restoranlar, eğlence yerlerinde yerler ayırtır 31 Aralık’ın 24. saatine doğru neşeli roller oynayarak yeni yılı,  bu son gecenin coşkusuyla geçireceğimize inanmak isteriz.

Yılın 365 gününde en az dört yüz kere kutlamaya alıştığımız özel günler arasına “yılbaşını” da koyarız ve esnafların kapısında hediye alışverişine başlarız. Yakınlarımızı sevindirerek yeni bir yıla mutlu girmeleri için çalışırız.

İçinde yaşadığımız yılı sağlıkla geçirdiğimize dua ederek yeni bir yılında bize sağlık getirmesi temennisi ile yeni bir yıla başlarız işte. Ama ben yine  2018 yılı için hepimize geçmiş olsun diyerek kendimiz ve ülkemiz için daha güzel 2019 yılı temenni ederim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR