Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

Yaşlılarımızı unutmayalım

Yaşlılarımızı unutmayalım

Hepinizin de bildiği gibi geçtiğimiz hafta “Yaşlılar Haftası” idi. Yaşayan her insanın başına gelecek olan yaşlılık, aslında insanları korkutmaması gerekir. Bugünün gençlerinin yarının yaşlı adayı olduğu bilinci içerisinde hareket etmesi gerekir.

Özellikle son yıllarda yaşlılara yönelik yapılan projeler, artık ülkemizde de yaşlılarımızın huzur içinde yaşamasını sağlayacak türdendir. 2014 yılından sonra ev temizliğini ve kişisel ihtiyaçlarını giderme konusunda hassas davranıp, hiçbir ücret talep edilmeden yaşlı ve hastalarımıza  belediyelerce hizmet gitmektedir.

2002 yılından sonra 2016 yılına kadar 847 bin hasta ve yaşlı evde bakım hizmetinden yararlandı. 81 ilde yapılan bu hizmet 915 birim 1111 araç ve 4605 personel ile gerçekleştirildi. Günümüzde ise aynı hizmet aşkı ideal personelle devam etmekte, hastaneye gidemeyecek kadar zor durumda olan yaşlılarımızı evlerinden 1 adım dahi dışarı atmadan kendi evlerinde uzman personelle muayene ediliyorlar.

65 yaş üzeri olan yaşlılarımız şehir içi toplu taşıma araçlarında ücret ödemiyor.Belediye otobüsleri ile  verilen bu hizmetle yaşlılarımızın şehir içinde gidecekleri yerlere ücret ödemenden gitmelerini de sağlandı.. Bazı Üniversitelerin Meslek Yüksek Okullarında “Yaşlı Bakımı” bölümleri de açıldı.

Hükümet aldığı kararlarla aşlılara şiddete dur dedi. Yapılan  kanun değişikliği kapsamında şiddet içerikli suçların yaşlılara karşı işlenmesi durumunda verilecek olan cezalara artırımda bulunuldu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı  tarafından 22 Temmuz 2004 yılında Yaşlılar Kordinasyon Merkezini kuruldu. 81 il ve 970 ilçemizde teşkilatlanan YKM ile telefon üzerinden hizmet verilmektedir.

Yaşlılarımızın değerini bilip geçmişten günümüze köprü olan hayatlarında onları yalnız bırakmadan büyük bir ailelerin zümreleri olarak görüp, onların her daim yanında olmak için hepimiz üzerimize düşen görevi yerine getirmelidir. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR