Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

Tedbirlere uyalım

Tedbirlere uyalım

Tedbirlere uyalım

Yaklaşık üç aydır koronavirüs ile yatıp koronavirüs ile kalkıyoruz. Dünyayı saran bu salgın alınan tedbirler ile fazla ilerlemeden şimdilik yavaşlatıldı.

Dönülen kontrollü yeni hayatımızda acil işimiz olmasa kalabalık yerde bulunmayalım ziyaret kabul etmeyelim ziyarete gitmeyelim. Devletin aldığı tedbirlere uyalım. Kişisel hijyene dikkat edelim elimizi sabunla yıkayalım lavoba giriş çıkışlarda, dışardan içeri girince, yemek yemeye başlamadan önce ve sonra elimizi mutlaka sabunla yıkayalım. Biz samimi bir milletiz tokalaşmadan sarılmadan duramıyoruz ama bugünlerde dikkat edelim çünkü gerçekten çok ciddi bir hastalık korona. İlk başta bulaştığında anlaşılmıyor hemen onun için bişey olmaz demeyin alınan tedbirleri kulak ardı etmeyelim. Etmeyelim ki bu hastalığın üstesinden ülkece gelebilelim. Panik ve endişeye gerek yok koronaayak olmaya da gerek yok sadece dikkat edelim çocuklarımıza ailemize el yıkama hijyene dikkat edelim. Televizyon başında oturup bir kanalda haber bittince öbürünü izlemeyelim uzmanlara kulak verelim günde iki defa izlemek yeterli.

Unutmayalım yalnızca devletin aldığı tedbirlerle olmaz bunun yanında kendi alacağımız tedbirlerle kişisel hijyene dikkat etmemizle üstesinden gelebiliriz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR