Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy

İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy

İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy

İstiklal Marşı, tüm imkânsızlıklara rağmen bağımsızlığımızın, geleceğimizin, milletimizin azim ve kararlılıkla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde Kurtuluş Savaşının en zorlu günlerinde Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklal Marşımız 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinde oy çokluğu ve alkışlar içinde defalarca okunarak devletimizin ve milletimizin bağımsızlığının sembolü, milletimizin cesaret ve moral kaynağı olmuştur.

Milli birlik ve beraberliğimizi, milletimizin bağımsızlığa olan tutkusunu, hür yaşama iradesini en parlak ve en güzel şekilde ifade ederek, milletimizin kahramanlık ve eşsiz mücadele azmini en güzel şekilde ölümsüzleştirmiştir.

Aziz milletimizin vatanını koruma ve savunma azmini, milletimizin bağımsızlık aşkının, imkânsızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığı anlamak için İstiklal Marşı’mız tek başına yeterlidir. İstiklal Marşı’mız, ‘Hakkıdır, Hakk’a tapan, milletimin istiklal!’ mısrası ile Aziz Milletimizin; vatanına, bayrağına, bağımsızlığına ve özgürlüğüne olan tutkusunu en veciz şekilde ifade etmiştir.

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, aziz milletimizin savaş meydanında yazdığı bu destansı veciz eser, Millî Mücadelenin en çetin döneminde, milletimizin yeniden dirilişine ve şahlanışına vesile olmuştur. Bu eşsiz eser, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu kutsal vatanın semalarında yankılanmaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal Marşımızın kabulünün 99. Yıldönümünü kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere, bu destanı yazdıran tüm ecdadımızı ve İstiklal Mücadelemizi destansı ifadelerle kaleme alarak ölümsüzleştiren Mehmet Akif’i sonsuz rahmet, şükran ve minnetle anıyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR