Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

Depreme alışmalıyız, alıştırmalıyız!

Depreme alışmalıyız, alıştırmalıyız!

Depreme alışmalıyız, alıştırmalıyız!

Son olarak Elazığ ve Manisa Kırkağaç ve Marmariste meydana gelen depremler ülkemizi yasa boğdu. Özellikle Elazığ ve Malatya'da 41 vatandaşımızın hayatını kaybetmesi içimizi  acıttı. Artık kabul etmeliyiz ki, ülkemiz bir deprem bölgesindedir ve her an depreme hazırlıklı olmalıyız.

Deprem bölgesinde devlet yetkililerimiz, ilgili kurumlar, STK'lar canla başla çalışıyor. Türk Milleti seferber oldu, her bölgeden yardımlar deprem bölgesine ulaştırılıyor. Bu kötü günlerde depremzedelerin acılarını bir nebze de olsa hafifletmek ve güven vermek için Çevre ve Şehircilik Bakanının açıklamaları çok önemliydi. Bakan Murat Kurum felaketin yaralarını saracaklarını, en az mağduriyetle bu kötü süreci atlatacaklarını ve vatandaşların müsterih olmalarını söyleyerek depremzedelerin acılarını hafifletmeye ve kendilerini güvende hissetmelerini sağlamaya çalışıyor.

Ülkemiz büyük fay hatları nedeniyle deprem riski ile her an karşı karşıya. Uzmanların söylediği gibi "deprem değil, binalar öldürüyor". Elazığ depremi binalara ilişkin birçok gerçeği gün yüzüne çıkardı. Ülkemizde yasal düzenlemeler olsa da bunun yeterli olmadığını ortaya koydu. Bazı kötü niyetli müteahhitler yasaları çiğnemek için illa bir yol buluyor.

Umuyorum en ağır cezaları alırlar.

Devletin ilgili kurumları ile yerel yönetimlerin bu konuda çok sıkı çalışması, sıkı denetim yapması, göz açtırmaması gerekiyor. Çünkü can gidince geri gelmiyor ve hiçbir şey candan kıymetli değil. Depremden zarar gören yine vatandaş oluyor. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Bu yüzden başta vatandaşlar binalarının güvenli olup olmadığı yönünde sorgulama yapmalı. Bu konuda Bakan Murat Kurum vatandaşların Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine müracaat edebileceklerini belirtti. Güvenlik için imarın affı olmaz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR