Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

Çocuklarımızı spora yönlendirelim

Çocuklarımızı spora yönlendirelim

Okulların tatile girmesi ile birlikte çocuklarımız bolca vakit geçirecek zaman buldular. Yaz tatillerini en güzel değerlendirmeleri için aile olarak bizlere de büyük görevler düşmektedir. Çocuklarımızı uzun yaz tatili boyunca zamanlarını spor, sanat ve kültürle geçirmesi için elimizden geleni yapmalıyız.

Çocuklarımızı belediyelerin açtığı yaz okullarına, dinimizi öğrenmek için camilere veya sportif çalışmalar yapan kulüplere yönlendirebiliriz. Şayet çocuklarımızı hiçbir yere yönlendirmezsek, onlarda zamanlarını eve kapanıp teknolojik cihazlar ile geçirirler.

Bilgisayar ve akıllı telefonlar ile  uğraşmak yerine çocuklarımız için  en sağlıklı yol çocukların ruhsal ve bedensel gelişimleri için spor alanlarında geçirecekleri vakitlerdir. Dünyanın birçok ülkesinde çocuklar evde cihazlar başında değil de sokağa çıksın diye milyar dolarlar harcanıyor.

Çocuklarımızın sokakta arkadaşları ile oynaması veya yaz okullarında kaliteli zaman geçirmesi çok önemlidir. Aksi takdirde obezite olmak üzere, onlarca sağlık sorununa sebep olan teknoloji bağımlılığı beraberinde akademik başarının düşmesi, göz sağlığı, duruş bozukluğu ve antisosyal kişilik bozukluğu olmak üzere çeşitli problemlere sebep olmaktadır.

Çocuklarımızı kendi haline bırakarak sokakta arkadaşları ile oynayan bireyler olmak yerine telefon ve bilgisayar ekranından gözlerini ayırmayan çocuklar görüyorsak tüm suçlusu teknoloji midir? Yoksa çocuklarını eski alışkanlıkları kolayca yok eden teknolojinin kucağına bırakan anne ve babası mıdır?

Ebeveynler olarak çocuklarımızla güzel bir iletişim dili kullanarak onları sosyal hayata doğru yönlendirmeliyiz. Bilgisayar ve akıllı telefonlar yerine sokakta arkadaşları ile oynamayı veya yaz spor okullarında kaliteli zaman geçirmelerini sağlamalıyız. Çocuklarımızın sağlıklı gelişimi için bu gereklidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR