Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

Bağımlılar ve bağımlılıklar

Bağımlılar ve bağımlılıklar

Genellikle genç yaşlarda başlayan ve ileriki yaşlarda da devam ettirdiğimiz bağımlılıklarımız günlük rutinlerimiz haline gelmeye başladı. Bu bağımlılıklar arasında yer alan sigara, alkol vb. bağımlılığı tek bir gün veya bir yıl değil hayatımızın tümünü kaplamaktadır.

İstese bırakabileceğini veya istediği zaman kullanmadan da durabileceğini söyleyen birçok insan şuan bağımlı olduğu madde olmadığında çoğunlukla gergin ve sinirli bir şekilde karşımıza çıkmaktadır.

Bir bağımlının kendisinin zarar görmesinin yanı sıra çevresindeki birçok insan da bu durumdan etkilenmektedir. Örneğin sigara dumanından yanından geçtiğimiz her insan etkilenir. Fakat alkol bağımlılığında bireyler bilincinin tam açık olmadığından dolayı çevresine ciddi hasarlar verebilmesinin yanı sıra bu bireylerde şiddet ve cinayet işlemeye kadar olabilecek durumlar gözlenmektedir.

Uyuşturucu bağımlığı ise hem bireyin kendisinde hem de ailesine ciddi hasarlara yol açabilmektedir.

Bir bireyin ve bir ailenin yok oluşuna bu bağımlılık nedeniyle birçok kez haber kanallarında ve günlük hayatımızda şahit olmuşuzdur.

Bir uyuşturucu bağımlısının bu bağımlılıktan kurtulması diğer maddelere göre daha zor ve ölüm oranı daha yüksektir.

Bu nedenle bir arkadaş ortamında bir aile içinde veya kendimiz bağımlılıklarımıza ve sağlımızı etkileme oranını da düşünmeliyiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR