Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

Aramızdan ayrılalı 80 yıl oldu

Aramızdan ayrılalı 80 yıl oldu

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 80. yılını hüzün,sevgi ve hasretle andık. Kurduğu Cumhuriyetin koruyucusu ve kollayıcısı olduğumuzu bir kere daha yüksek sesle haykırdık.

Atatürk’ün en kıymetli eserim dediği Cumhuriyetin temel değerlerine sahip çıkmaya milletçe and içtik. Seni kendisine örnek alan Türk gençliği, bölgemizde ve dünyada senin devrimlerini ve ilkelerini, Türk ulusuna yaşattığın ilkleri, o yıllarda bunu nasıl başardığını asla unutmayacak.

Devrimlerinin aydınlığında dünyaya demokrasi ve insan hakları dersi verdiğin gibi, gençliğinde yolunu aydınlatan fikirlerin ile her zaman kalbimizde yaşayacaksın. Artık senin devrimlerin ve ilkelerin dünyanın her tarafında önemseniyor.

Büyük Türk ulusu senin devrimlerin ve fikirlerin ışığında geleceğe hazırlanmakta ve seninle her zaman övünmektedir.  21.yüzyılda bile, Senin 23 Nisanı Çocuklara neden hediye ettiğini, Senin 19 Mayısı gençlere neden hediye ettiğini anlayamayanlar, o bayramlarımızı imrenerek izliyorlar.

Bu gün toplum olarak yaşadığımız sıkıntıları, senin gösterdiğin yoldan ayrılmayarak çözeceğiz. Bu yolda senin devrimlerin bize ışık olacaktır. 1923 yılında yaktığın bağımsızlık ateşi ise sonsuza kadar yanacak ve bizlere yol gösterecektir. Seni sevgi, saygı ve minnet ile anıyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR