Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı

Gazeteciler yılın her günü sizleri haberdar etmek adına çalışan vefakar, çalışkan ve cefakar kişilerdir. Bayram ve tatil dinlemeden halkın sesi ve kulağı olmaya devam eden gazeteci arkadaşlarımın bayramı olan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını içtenlikle kutlamak isterim.

Bilindiği gibi toplumun, kamuoyunun hızlı, doğru, tarafsız haber alma hakkını temin etmek demokratik ülkelerin en belirgin göstergesidir. Türkiye’de son 16 yılda, özgür bir basının oluşmasına çok önem verilmiş, ülkemizin demokratikleşme ve insan hakları alanında kat ettiği büyük değişimin yanı sıra, haber alma ve ifade özgürlüğünde de çok önemli reformlar gerçekleştirilmiştir.

Toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alan tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren özgür basın, demokrasilerin en büyük güvencesidir. Tarafsız yerel ve ulusal basın kuruluşlarımız, ülkemizin birliğine, beraberliğine, devletimizin bekasına, milli irademize ve demokrasimize kasteden darbe girişimine karşı, halkımızın doğru ve hızlı bir şekilde bilgilendirilmesini sağlamış olup, milli birlik ve bütünlüğümüzü koruyucu tutum ve yayınlarından dolayı her türlü övgü ve takdiri hak etmektedir.

Bu düşüncelerle 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlar, ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine, kalkınmasına gündeme taşıdıkları konularla katkı sağlayan, yaptıkları görev gereği bir anlamda kamu hizmeti ifa eden, ülkemizde muhabirinden genel yayın yönetmenine kadar basın camiasının her seviyesinde hukuk içinde özgür ve tarafsız bir şekilde görev yapan, bu uğurda hiçbir özveriden kaçınmayan değerli  meslektaşlarım, basın mensuplarımızın  çalışmalarında başarılar dilerim

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR