Büşra Kavasoğlu

Büşra Kavasoğlu

Sonbahar

Sonbahar

Yorgun sisli bazı geceler, yorgun hisli bazı saatler. Hayranı yok kimsenin hayatının kimsenin hayatına, öyle imrenir gözlerle bakıyor herkes bazılarının yaşadıklarına. Sevgisizliğe tahammülü yok kimsenin, en kötü insanın bile sevgiye ihtiyacı var, bir yaş daha geçtikçe ömründen. Sevmek istiyor insan ömründe bir kez, bir bakışı bir gülüşü. Birileri birilerinin hayranı oluyor, birileri birilerinin hayatlarını kimseye hayran bırakamıyor. Mesela mutluluk sonsuz olmuyor, hayat sonsuz mutluluğu vadetmiyor. Yaşadıkça hayatta insanın başına her türlü sıkıntı, her türlü özlem ve her türlü bela gelebiliyor. İmtihan ediliyor insan, farkedebilirse ve bu imtihanı verebilirse. 

Duyguları kör ediyor insanın gözlerini, aşk yok ediyor insanın düşüncesini. Varlığın yokluğun, yediğin içtiğin, gezdiğin gezmediğin, giydiğin giymediğin, her ne yapıyorsan herşeyin o oluyor. Yüreğine gelirse, huzur oluyor hayat gelmezse zehir.. Hayat doğru yolda ilerleyebilirsen ömrüne sonsuz huzur sunuyor, yanlışa terkedilirsen yaşamak ölümden farksız olmuyor. Ne ağaçlar yeşilleniyor, ne çiçekler açıyor rengarenk. Mevsim hiç değişmiyor, mevsim hep sonbahar kalıyor. İnsan ne kadar çabalarsa yanlışının içinde, o kadar kayboluyor. 

Sonra gidiyor düşünceler yitiriliyor duygular, hisler. Koşarak gidiyor hayatın ellerinden.. Ayağa kalkmak istesen de omuzlarına yükler birikiyor. Bir bir biriktirdiğin o yükler önüne çıkabilecek her çakıl taştan daha büyük engeller koyuyor önüne.. 

Yanlışlarınızı görmek için kendinize zaman vermeyin, yanlışınızı farkettiğiniz an gözlerinizi açın. Tüketmeyin düşüncelerinizi, aynı şeyleri tekrar ederek. Hayat her zaman iyi insanlar getirmiyor önümüze ve her zaman iyi fırsatlar da. İyi insanları seçip kötü insanları ayırt etmek bizim elimizde ve olmayacak bir ilişkinin önüne geçmek de. Acı, özlem adını ne koyuyorsan bırak yaksın canını yeter ki atlat, haykır tekrar ve yeniden. Huzura doğru yürümekse niyetin, önce karlı dağları aşacaksın, sonra mevsim hep dilediğin gibi  gelir, güneşler getirir hayat baharları sunar yüreğine. Yeter ki sen mevsimi bir tek sonbahar bilme. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Büşra Kavasoğlu Arşivi
SON YAZILAR