Büşra Kavasoğlu

Büşra Kavasoğlu

Nefes

Nefes

Yorar insanlar düşüncelerini, sonra zorlarlar iyi niyetini. Bir sandala düşer ruhun, yorgunsun. Bir limanda takılı kalır gözlerin, bir umut sendelenmeyi beklersin. Turuncusuna takılmazsın rengin pembesine hiç, bir siyahta bulursun bazen kaderini bazense kirlenmeyen beyazlarda. Çok değil istediğin, bi tutam huzur beklediğin. Esip de serinletiyorsa bir nebze bu rüzgar, çocukların güzelliğinden. Hayat ara ara da gülüyorsa yüzümüze bir bebeğin doğuşunun hatrına. Ve dünya dönüyorsa, kelebeğin iki günlük ömrünün olduğundan aslında. 

 

Yaşıyor musun, gerçekten nefes alıyor musun? Bazıları, bazıları için yaşıyor çünkü, bazıları, bazılarıyla yarışıyor adeta durmaksızın. Kendi hayatınla bir ilgin olsun istiyorsan çok da takılma yağmurların seni ıslattığına, karlar da yağacak bazen gülerken ve ağlatacak dünyan seni uzaklaşıp kalsan da buralardan. Kimileri samimi davranacak, kimileri eleştirecek fikirlerini, düşüncelerini baştan aşağıya. Bazen umursamaz gibi olsan da takılacak taşlara aklın, kimi kimi düşüp de kalkacaksın kimi kimi ittireceksin önüne taşlar koyanları. Hiç beklenmedik zamanda şahit olacaksın bazı anlara, kimlerin ne kadar yıkıldığını ve kimlerin ne kadar dağıldığına bakıp kalacaksın. Layığını yaşayacak etrafını taşlarla dolduranlar ve elbette sende layığından mutlu olacaksın. Kelimeler dolanacak etrafta, düşmanın dost gibi yaklaşacak ayağına, dostun vefasız çıkacak tek tük zamanla. Ama sen kendi dünyanın ışıklarını inşa etme meşguliyetine kapılacaksın. Herşeyi vaktinde hatırlamak lazım ki vaktinde olanlar vaktine dönecek çizgisiyle.

Hayat birilerine güneş birilerine gece, aklını ve kalbini doğruya yöneltirsen gecelerde yıldızlar ve ay eşlik eder kalbine. Kime iyiysen mislini görürsün nefes almaya devam ettikçe ve kime kötüysen mislini yine görürsün nefes almayı bilemedikçe. Dünya döner, bir gün sana bir gün bana ve bir gün de ona. Karşıladıysan iyilikle her gelişi, unutulmazsın gidişinde. Bir hatıra bırakmak istersen ve bir gönlün hatrına girmek istersen ömürlük sevgi ve iyilik dile. Dünya böyle güzel dönüyorsa hep gülümseyen bakışların karşılayan gelişiyle. Her gün başa dön ve sorgula nabzını, vicdanını, hayatını; gerçekten yaşıyor musun, nefes alıyor musun? 

 

İyilikle,

Sevgiyle,

Şükürle..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Büşra Kavasoğlu Arşivi
SON YAZILAR