Ahmet Ünver

Ahmet Ünver

21. Yüz Yıl Markası; Türkiye!..

21. Yüz Yıl Markası; Türkiye!..

Şimdi bazı aklı evvel, gafil veya farkında olmadan hain durumunda olan kişiler, nereden çıkarıyorsun, böyle ifadeleri şeklinde eleştiriler ile karşı karşıya kalacağımızı ifade edelim!. Böyle tipler,  bilinçli olarak hain ve işbirlikçi değilse, Türk'ün  ne demek olduğunu idrak edemeyecek derecede akıl noksanıdır!.

Tarih sayfalarına baksalar, Türk kavramının karşılığını görecekler!. Türk, Devlet demektir!. Türk, Adalet demektir!. Türk, Hakikat demektir!. Türk, medeniyet demektir!. Türk,  mazlum insanlara hami demektir!. Türk, devlet kurmadan ve  devleti de olmadan yaşayamaz!.

Tarihi, kültürü, sosyal, dini, dili, gönül bağları ve  pandemi döneminde 160 ülkeye yapmış olduğu insani yardımlar  ile  Türk ve Türkiye markası yeniden tarih sahnesine güçlü bir şekilde çıkmaktadır!. Engel olamayacaklar!. Durduramayacaklar!.

2020 yılı Mart ayında ülkemizde görülen ilk  Covid vakası ve dünya insanlığının evlere kapanması ile birlikte, Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Huber köşkünde, yeni dünya düzeni,  Türkiye Markası ve Türk  İmparatorluğuna matuf  tüm anlaşmaların yapıldığını ve çerçevelerin de  çizildiğini hatırlatmadan geçmeyelim!.

Avrupa Birliği Güvenlik ve Dış Politikalar Yüksek Temsilcisi Josep Borrell Fontelles; 15 Eylül tarihinde yaptığı açıklamada; Türkiye'yi " imparatorluk canlandırma çabasında " olan ülkelerden saydığını ve bir hafta içindeki toplantılardan çıkacak kararların Türkiye - AB ilişkisinde yol ayrımı getirebileceğini de  aktarmıştı!.

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken; Türkiye uzun geçmişimiz olan ve değer verdiğimiz bir müttefikimiz!. Türkiye'nin NATO'ya olan bağlılığının sürmesi hepimizin çıkarına!. ABD ve NATO, Türkiye'yi yakında tutmak istiyor,  diyormuş!. Yakında derken!. Söz dinleyen şeklinde mi?! Ya da bağımsız politika üretemeyen bir Türkiye mi?!.

15 Temmuz hain darbe ve işgal kalkışmasından sonra ki süreçte;  Devlet Aklı  ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti Devletinin almış olduğu tüm karar, politika ve   yaşanan hadiselere  bir bakalım!.

HDP'nin kapatılma istemi ile dava açılması!. Ayasofya'nın açılması! İstanbul Sözleşmesinden çıkılması!. Akdeniz'de yaşananlar!. Libya bölgesinde kurulan ilişkiler ve bölge halkının barışı adına verilen teminatlar!.

Somali'de ve diğer bölgelerde kurulan askeri üsler!. Suriye'de askeri harekatlar sonrası,  bölgenin barış ve istikrara kavuşması!. Kandil, Sincar ve Gara operasyonları!. Mısır, Türk Devleti olmadan bölgede hiçbir şey yapamayacağını idrak etmesi ve bölge adına karşılıklı görüşmelerin başlaması!.

Türk Konseyi ve Türk Keneşi çerçevesinde kurulan TURAN ordusu!. Üç milyarlık Türk Dünyası ve Türk Devletleri ile Bit-Coin çerçevesinde dijital TL'nin her an hayata geçmeye hazır  bir durumu  gelmesi!. Bu çerçevede kurulan IMF benzeri  Türk Fon Bankası!.

Merkez Bankası Başkanının görevden alınması, döviz kurları ve Borsa'da yaşananlar, normal ve sıradan gelişmeler midir?! Her şey kendiliğinden ve spontane, öyle mi?!  Bırakalım yapsınlar, bırakalım geçsinler, değil mi?!. Peki, Kadim Türk Devlet Aklını nereye koyuyoruz?! Kadim beş bin yıllık Türk devlet geleneğini göz ardı mı edeceğiz?!

Dün, Ermenistan'ın iki devlet tek millet ülküsü ile hareket eden Türk Devleti ve Azerbaycan'a efelenmesi, Karabağ bölgesinde yıllardır sürdürdüğü  işgal ve insani zulmü devam ettirmesi ve akabinde gelen durum!. Peki, Yunanistan'ın Türk Devletine diklenmesini nasıl okumalıyız?! Neler yapabilir? Hiçbir şey!. Yunanistan'ın sonu da Ermenistan'a benzemesin! Neden olmasın?!.

ABD, Yunanistan’da Türkiye sınırına 20 kilometre mesafedeki Dedeağaç’a askeri yığınağı artırıyor!. Bölgede bir deniz üssüne sahip olan ABD, Dedeağaç’a yüzlerce askeri helikopter ve 1800 askeri araç konuşlandırıyor!. Neden acaba?! Yoksa,  Dedeağaç sınırı olduğundan gelebilecek tehlike ve saldırılara karşı, ABD kendini korumaya mı almaktadır?! Neden olmasın?!.

Dünya; İnsanlığının  barış ve huzuru çerçevesinde, iki kutuplu  dünyadan çok kutuplu  yeni bir  dünya düzeni ve sistemine evrilirken, tüm bölgelerde sorun çıkaran aparat ve ülkeler bir bir temizlenmektedir!.

Dünya ve yeni dünyanın kutupları, artık  sorun çıkaran birey ve ülke istemiyor!. Tek tek gelecekler!. Sıraya girecekler ve biat edecekler!. Türk ve Türkiye Markasına yatırım yapacaklar!. Dünya barışı ve istikrarı adına Türk - Türkiye Markası ve Türk imparatorluğunu  öyle veya böyle kabul edecekler!. Başkaca  seçimleri kalmamıştır!. Marka; Güç, güven ve itibar demektir!.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Ünver Arşivi
SON YAZILAR