Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Suriyelilere bazı şeyler hatırlatılmalı

Suriyelilere bazı şeyler hatırlatılmalı

Özellikle son zamanlarda ana caddelerdeki  ve önemli kavşaklardaki dilenci çocukların artması dikkatinizden kaçmamıştır. Genel anlamda Suriyeli çocuklardan oluşan dilenciler, ya el açıp dileniyor ya da ellerinde bilgisayar çıktısı ile alınan “Allah rızası için yardım edin” tabelaları ile dileniyorlar.

Konya’da bulunan yaklaşık 80 binin üzerindeki mültecilerin önemli bir kısmının dilencilik yaptığı ve  etik olmayan görüntülerin ortaya çıktığını  görüyoruz maalesef. Belediye’nin kolluk kuvveti Zabıta ile bu sorunun çözülemeyeceği açıktır. Devletin her türlü desteği verdiği mültecilerin ilimizde bu işi yapmalarına, kanunlar çerçevesinde müsaade edilmemelidir.

Toplum vicdanında sorgulanan bu olayın yurttaşları üzdüğüne  şahit oluyoruz. Ülkemizdeki yaklaşık 3 milyon Suriyelinin önemli bir bölümünün de Konya’mızda  ikamet ettiğini,  başta Suriyeli mülteciler olmak üzere diğer bütün göçmenlere kucak açan Türk milletinin iyi niyeti ile oynanmaması gerektiğini düşünüyorum.

Şükran Mahallesi başta olmak üzere şehrin bir çok yerinde köşe başlarında birbiri ile şakalaşan Suriyeli gençleri gördükçe   vatandaşların “Bizim Mehmet’imiz El Bab’da, Suriye’de şehit olurken, Türkiye’ye gelen Suriyeli erkekler Türkiye’de kafelerde geziyor” algısı ile rahatsızlıklarını belli ediyorlar.

Yaşları 15 ile 44 arasında değişen yaklaşık 900 bin Suriyeli erkek Türkiye’de rahat şartlarda yaşarken, bizim askerlerimizin Suriye topraklarında şehit olması, toplumun vicdanında yara teşkil etmektedir.

Konya  caddelerindeki dilencilik başta olmak üzere vatandaşları rahatız eden davranışları sergileyen mültecilerin, kanunlar çerçevesinde hak ve sorumluluklarını bilmelerinin zorunluluk olduğu onlara hatırlatılmalıdır. Türk milletinin kardeşlik hukuku ile karşıladığı mültecilerin, aynı hukukla bu topraklarda yaşanacağını bilmeleri ve hareketlerine ona göre şekil vermeleri kendilerine hatırlatılmalıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR