Merve Çetin

Merve Çetin

Simit de artık lüks oldu!

Simit de artık lüks oldu!

Geçtiğimiz günlerde simit fiyatlarına zam geldi. 9 lira olan simit 11 liraya çıkartıldı. Fakir yiyeceklerinden biri olarak bilinen simiti almak da artık bir hayli zor. Ekmek fiyatlarına da gelecek olursak; Türkiye'de ekmek fiyatlarında artış sürüyor. Konya, Ankara, İstanbul ve Kocaeli gibi büyük şehirlerde ekmek fiyatları 1 Ocak 2024 tarihi itibarıyla zamlandı.

Konya'da simit fiyatları 9 liradan 11 liraya, Ankara'da ekmek fiyatları 7 liradan 8 liraya, İstanbul'da 8 liraya ve Kocaeli'de 7,5 liradan 8 liraya yükseldi.

Fırıncılar Odası başkanları, artan maliyetler nedeniyle zam yapmak zorunda kaldıklarını söylüyor. Un, maya, yağ gibi girdi maliyetlerindeki artışlar, fırıncıların maliyetlerini yükseltiyor. Bu durum da ekmek fiyatlarına yansıyor.

“Tüketicilerde tepki!”

Ekmek fiyatlarındaki artış, tüketicilerde tepkiyle karşılanıyor. Vatandaşlar, artan ekmek fiyatlarının hayatlarını zorlaştırdığını ifade ediyor.

“Hükümetten zam açıklaması”

Hükümet, ekmek fiyatlarındaki artışla ilgili açıklama yaptı. Ticaret Bakanlığı, ekmek fiyatlarında fahiş fiyat artışı yapanlara yönelik denetimleri artıracağını açıkladı. Bakanlık, ayrıca ekmek fiyatlarının makul bir düzeyde tutulması için fırıncılarla görüşmeler gerçekleştireceğini duyurdu.

Bu gelen zamlara artık bir an önce dur denilmesi gerekiyor. Asgari ücretin artması bir anlam ifade etmiyor. Çünkü sadece ekmeğe, simide, poğaçaya değil her şeye zam geliyor ve bu durum önüne geçilemez bir hal alıyor. Bir şeyler artık lüks tüketim maddesi olmaktan çıksın, fakir de simit yiyebilsin...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Merve Çetin Arşivi
SON YAZILAR