Merve Çetin

Merve Çetin

Filistin'in yanında olamayanlar...

Filistin'in yanında olamayanlar...

Kıymetli okurlar, herkese selamlar, saygılar…

Malumunuz olduğu üzere son 1 aydan daha uzun süredir hem Türkiye’nin hem de dünyanın gündemindeki başlıca konu İsrail-Filistin meselesi.

Dünyanın birçok şehrinde İsrail karşıtı eylemler, yürüyüşler düzenleniyor. Ateşkes çağrılarında bulunuluyor. Kısacası İsrail’e yönelik bir tepki var. Yeterlidir veya değildir, bu eylemler İsrail’i durdurur mu, durdurmaz mı bunları tartışmıyorum. Ancak, toplumların İsrail karşıtı, Filistin yanlısı eylemlerde bulunması önemli.

Ülkemizde de “Filistin’in yanındayız” mesajları paylaşanlar, İsrail menşeili ürünlerin kullanılmaması yönünde çağrılar, insanlık suçu işleyen İsrail’e karşı açıklamalar yapıp, yürüyüş düzenleyenler var.

Buraya kadar eyvallah.

Ancak dikkatimi çeken bir durum var onu sizlerle paylaşacağım. Aslında “paylaşayım mı yoksa paylaşmayım mı” diye de çok düşündüm.

Aslında kırıp, dökmek istemediğimden değil, sırf cevap hakkı doğmasın, yalnızca onlar değil herkes bu konuda dikkatli olsun düşüncesinden hareketle herhangi bir kuruluş ismi ya da birey ismi paylaşmayacağım.

Bir sivil toplum kuruluşu, Filistin’e destek adı altında basın açıklaması yaptı ve bu açıklama bazı internet haber sitelerinde, sosyal medya hesaplarında yer aldı.

Açıklama iyi ama fotoğraflar hakkında ne desem eksik kalacak…

Niye? Ne yapmışlar?

Gülüyorlar…

Ne gülüyorsunuz, sırıtıyorsunuz?

“Dostlar alışverişte görsün” diye yola çıkmışsınız belli ki. Yoksa kalbi Filistin için, mazlum insanlar için atan din, dil, milliyet fark etmeksizin herhangi bir insan “Filistin’in yanındayız” derken sırıtmaz.

Bir de nasıl bu kadar ‘amatörce’ davranıyorsunuz?

Açıklamayı yapmışsınız, ne demeye sırıtır vaziyetteki fotoğraflarınızı paylaşıyorsunuz?

Hiç mi bir aklı başında adam, “Bizim böyle bir açıklama yaparken daha ciddi olmamız lazım” veya “bu görüntüleri paylaşmayın, paylaştıysanız kaldırın, yanlış anlaşılır, ayıptır” demedi?

Filistin’in yanındalarmış!

Biz de inandık…

Kimse de çıkıp, “Böyle yazmışsınız ama biz de zan altında kaldık, keşke isim paylaşsaydınız” demesin, herkes kendini ‘çek etsin’.

Laubaliliğin olduğu yerde kim, neyin altında kalıyorsa kalsın.

Filistin, Gazze laubaliliğe hiç de lüzumun olmadığı mevzulardır.

Esenlikler…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Merve Çetin Arşivi
SON YAZILAR