Fatih Şeker

Fatih Şeker

Genç oyuncuları kazanalım derken, kaybetmeyelim

Genç oyuncuları kazanalım derken, kaybetmeyelim

Gent deplasmanından açıkçası çok umutluydum. Gent belki Avrupa tecrübesi olan ve evinde zor maç kaybeden bir takım ancak, Konyaspor’un en azından puanla döneceğini sanıyordum.

İlk yarıda berbat futbola, bireysel hatalarda eklenince maç bitti aslında. Belçika ekibi maçın ikinci yarısında maçı rölantiye aldı, Konyaspor bastırdı ama olmadı…

Rangelov’un olmaması takımı çok olumsuz etkiledi. İleride top tutamadı Konyaspor. Orta sahanın ortasında yumuşak kalınca yeşil-beyazlı ekip, rakibine direnç gösteremedi.

Avrupa maçlarından beklentinin olmaması motivasyon kaybına yol açıyor. Geçen sezon yaşanan tarihi bit başarının ardından ‘Avrupa maçlarında oynamamız bile yeter’ mantığı takımı olumsuz etkiliyor.

Açıkçası yoğun maç trafiğine, tecrübesizlik de eklenince bu sonuçları son derece doğal buluyorum. Ama bazı eksiklikler de göz önünde. Geçen ay da belirtmiştim, takım savunmasında eksikler var. Geçen sezon savunması ile övünüyorduk.

Yeni sezonda oynanan 7 resmi maçta da gol yedi Konyaspor. Bu sezon Vukovic’i tanıyamıyorum. Umarım bir an önce kendini toparlar. Takım olgusu konusunda eksikler var.

Tabii ki Avrupa sahnesinde oynamak çok zor. En büyük eksik deneyimsizlik. Konyaspor’un bu arenada olması bile büyük başarı. Adım adım gitmek lazım. Türk takımlarının daha önce ‘0’ çektiği günleri unutmayalım…

Takımı yerden yere vuranlar oluyor. Ne kadar ekmek, o kadar köfte. Kimsenin bu takımı yerden yere vurması haklı bir gerekçe olmaz. Eleştiri olsun ama takımı yıpratacak hareketlerden uzak durmak gerekiyor.

Kadro seçimi konusunda bir şeyler söylemek lazım...

Bu takımı elbette ki Aykut hoca kadar tanımıyoruz. Antrenmanları yakından takip edemiyoruz… Ancak Avrupa maçlarında henüz çok ‘toy’ olan oyuncuların özellikle 11’de oynatılmasını çok doğru bulmuyorum. Belki maçların ikinci yarılarında hamle oyuncuları olarak oyuna alınabilir ancak bu seviyede oynamanın zorluğunu hesaba katarsak, ilk 11’in henüz bu oyuncular için erken olduğunu söylemek lazım.

Hadziahmetovic, Milosevic ve Jonssson. Hepsi yetenekli oyuncular. Bu oyuncuların tecrübe kazanacağı yer bana göre Süper Lig’dir. Genç oyuncuları kazanalım derken, kaybetmeyelim. Ben gerçekten bu oyunculardan çok umutluyum. Özellikle Hadziahmetovic ve Milosevic’den doğru bir planlamayla ilerleyen yıllarda Atiker Konyaspor çok para kazanabilir

Taraftara teşekkür etmesek olmaz. Belçikalıları bile şaşırttılar. Televizyondan izlerken seslerini duymak insanı gururlandırdı.

Bu hafta oynanacak Adanaspor maçı çok kritik. Zorlu bir maç trafiğine girmeden önce alınacak bir 3 puan takımı çok rahatlatır. Bu galibiyete çok ihtiyacı var Atiker Konyaspor’un. Taraftarında vereceği destekle bu maçta Anadolu Kartalı’nın bir kayıp yaşayacağını düşünmüyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatih Şeker Arşivi
SON YAZILAR