Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

YRP Şikayetleri ve Ak Parti Bozkır

YRP Şikayetleri ve Ak Parti Bozkır

Nisan başına kadar artık tek gündemimiz var; malumunuz olduğu üzere o da seçim. Tabii ki kültür düzeyi daha eksik toplumlarda herkes politika ve futbol konuşur. Ülkemizde de kimsenin anlamadığı ama herkesin bilir gibi davrandığı konudur bunlar.

YRP, Konya’da Hangi Politikayı Üretti

Geçtiğimiz gün bir yazı yazmıştım. Konu aslında Ak Parti’nin yönetimsel hataları idi. Bunu da bazı örneklerle dillendirmiştim. Ak Partililerden daha çok Yeniden Refah Partililer saldırdılar.

Öncelikle şunu belirteyim; Yeniden Refah Partisi(YRP), Ak Partili olup da, o veya bu nedenle Ak Parti’ye oy vermeyen ama Millet İttifakında bulunan bir partiye oy vermeyi de kendine yakıştıramayan Ak Partili seçmenin oylarını alarak Konya’dan bir milletvekili çıkarmıştır. Aksi halde YRP’nin üstün bir siyasi başarı göstererek veya müthiş bir politika yürüterek halka derman olmuş bir tavrı falan yoktur. Zaten YRP yönetimi de bu tür bir başarı beklentisi içerisinde olmadığı için Konyalı bir adayı bile göstermeye gerek duymamıştır. Konya’da kimsenin tanımadığı bilmediği bir isimle seçime girmiş ve yukarıda söylediğim nedenlerle bir milletvekilliği almıştır. Yani YRP’liler hiç kusura bakmasınlar YRP’nin başarısının sırrı Ak Partili seçmenin partisine “ders verme” isteğidir.

Şimdi bunu yazdım diye bazı cahiller beni eleştirmişler. “Ak Partiye yaranma yazısı” diyenler, “Ak Partiden para almış” diyenler, “senden yazar olmaz” diyenler yani neler neler. Ama işin ilginç tarafı bu cevapların hiçbirinde isim yok rumuz kullanmışlar. Ve de politik bir cevap da yok. Yani tamamen hakaret, saldırı ve hamasete dayalı cevaplar. Siyasi etik eksikliğidir bu.

Daha geçtiğimiz günlerde Meram Belediye Başkanı Adayı Özerdem’in kapı kapı ne kadar iyi çalıştığının tespitini yazdığımda beni övenler, başka bir siyasi tespitim hoşlarına gitmediği için hakaret edebiliyorlar. Ama ben aynı objektif tespitleri yapıyorum. Çizgimde değişiklik yok: “Meram’da kapı kapı çalışan bir YRP adayı var. Ama YRP’nin tek oy kaynağı Ak Parti.” Bu kadar açık ve net. Ben birileri beni övsün diye gazetecilik yapmıyorum ki.

Siyaset sadece kendi çıkarlarına uygun olduğu takdirde yapılacak bir faaliyet değildir ki. Ama buradan çıkan sonuç şudur Yeniden Refah Partisi iktidar için daha çok fırın ekmek yemelidir. Bu mantık çerçevesinde siyasetten uzak ve “beni översen iyisin-beni yerersen kötüsün” mantığında bir particilik anlayışının iktidar olduğunu düşünsenize, Allah korusun.

BOZKIR’DAN İTİRAZ VAR

Bozkır’da bilindiği üzere Ak Parti’den belediye başkanlığı adaylığına başvuran Nazif Karabulut’tan da bahsetmiştim. Nazif Başkan Ak Parti’den aday aday adayı olmuştu daha sonra mevcut başkanın Ak Parti’nin adayı olduğu söylenince kendisinin BBP’den aday olduğunu yazmıştım. Bu arada Nazif Başkan’ın BBP’ye geçtiğinde, Ak Parti Bozkır İlçe Yönetiminin de istifa ettiğini ve Nazif Karabulut’un yanında yer aldığını yazmıştım.

Ak Parti’nin istifa eden Bozkır İlçe Başkanı Kadir Güven geçtiğimiz gün aradı. “Biz istifa ettik ama Nazif Karabulut’un yanında olmak için değil. Biz zaten istifa edecektik. Öyle dek geldi.” Dedi.

Siyaseten baktığımız takdirde olay şöyledir: Konya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Karabulut Ak Parti Bozkır Belediye Başkanlığı için adaylık başvurusunda bulunmuştur. Daha sonra Nazif Başkan nereden öğrendiyse, Ak Parti’nin mevcut belediye başkanı olan Sadettin Saygı’nın tekrar aday olarak devam edeceğini öğrenmiş. Hal böyle olunca Nazif Karabulut bu sefer BBP’den aday olmak için başvuruyor ve de BBP Bozkır Belediye Başkan adayı oluyor. Ama bu arada Ak Parti Bozkır ilçe yönetimi de istifa ediyor. Nazif Başkan’ın istifasıyla ilçe yönetiminin istifası üst üste geliyor. Bu durumun siyasette nasıl okunacağını politikayla azıcık ilgisi olanlar bilirler.

Ancak tabii ki bize düşen; istifa eden Bozkır İlçe Başkanı Kadir Güven’in söylediklerine güvenmektir. Tekrar söylüyorum Kadir Başkan “Biz Nazif Karabulut’u desteklemek için istifa etmedik. Ne olursa olsun bizim destekleyeceğimiz aday kendi partimiz olan Ak Parti’nin adayıdır. Partimiz aday olarak kimi belirlerse bize düşen onun yanında yer alarak adayımız için çalışmaktır.” Dedi.

Bunu da duyurmuş olayım.

Dostlukla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR