Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Selçuk Üniversitesi ve Abdullah Ağralı

Selçuk Üniversitesi ve Abdullah Ağralı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ VİZYONUNU DAHA İLERİYE TAŞIYOR

Geçtiğimiz gün Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy Konya basınının temsilcileriyle bir araya geldi. Basın toplantısı demiyorum çünkü daha çok fikir alışverişinde bulunmak ve Konya’nın taleplerinin basın aracılığıyla Selçuk Üniversitesi Yönetimine iletilmesi toplantısı oldu.

Aslında daha önceki yapılagelen üniversite basın buluşmalarından çok daha farklı ve çok daha verimli oldu. Üniversiteler yılda bir kere basınla buluşur ve Sayın Rektör o yıl yaptıkları “muhteşem” şeyleri ballandıra ballandıra basına anlatır. Basın mensupları da zaten çok fazla haberdar olmadıkları üniversite çalışmalarını saatlerce dinlemekten sıkılmış bir vaziyette toplantı biterdi. Bu toplantı bunlardan farklı oldu. Öncelikle mekan Selçuk Üniversitesi’ne ait Binicilik ve Atçılık tesisleriydi. Bilenler bilirler ailecek her zaman gidilip, kahvaltı yapılabilecek temiz, kaliteli, nezih ve ucuz bir tesis burası. Rektör Metin Aksoy kısa bir giriş konuşması yaptı ve bizleri dinlemek istediğini belirtti.

Metin Hoca’nın konuşmasında benim için çok önemli bir nokta var. “Dünyadaki yükseköğretim neyi, nasıl tartışıyor? Bununla ilgili Amerika, Mısır, Almanya, Güney Kore, Japonya, Fransa, Rusya gibi bazı ülkeleri takip ediyoruz; raporlar alıyoruz. Buna yönelik olarak model geliştiriyoruz” sözünün bence bir üniversitede yapılacak en önemli şey olduğunu düşünüyorum. Bunun dışındaki burs verilmesi, eğlence yapılması vb. şeylerin nasıl olduğu inanın beni ilgilendirmiyor. Eğer genç yetiştirip, globalleşen dünyanın ortasına bırakıp gitmek istemiyorsanız dünyadaki yükseköğretimin neyi nasıl tartıştığını öğrenmek zorundasınız. Gelişmenin en önemli ışığı aslında bu cümlede yatıyor. Bu cümle kurulduğu müddetçe ben gelişmeden endişe duymam.

Tabii ki Selçuk Üniversitesi’nin en önemli sorunlarından birisinin, en azından bizler için İletişim Fakültesinin iletişimsizliği olduğunu da belirttik. Sanıyorum en kısa zamanda buna bir çözüm hep beraber üreteceğiz. Zaten bir şehirde üniversite varsa, o üniversite tüm şehrin ortak ilgi alanıdır. Yani o üniversite sadece bir okul değil, aynı zamanda bir kültürdür. Bu kültüre de hep beraber sahip çıkmak gerekmektedir. Üç yıldır ülkede hatta tüm dünyada oluşan şartlar bu ilgi ve sahip çıkmayı zorlaştırmış gözükse de bunda sonraki süreçte Selçuk Üniversitesi yönetimi ve Rektör Metin Aksoy bu iletişimi çok benimsemiş gözüküyor. Zaten eğitim kalitesi olarak her geçen gün daha yükselen üniversitemiz bu birliktelikle çok daha iyi yerlere ulaşacaktır diye düşünüyorum.

ABDULLAH AĞRALI’NIN SİYASETİNE GÜVENİRİM

Seçimde tekrar milletvekili seçilen Abdullah Ağralı ile biraz sohbet etme şansımız oldu. Abdullah Ağralı benim de sevdiğim, siyasetine güvendiğim ve gerçekten siyaseti bilen dost isimlerden birisidir. Tabii ki Ak Parti Genel Merkezi’nde Doğu ve Güneydoğu teşkilatlarıyla ilgili bir görevi de olduğu için son zamanlarda çok fazla Konya’da görememiştik. Ama şunu söyleyeyim, seçimden 2-3 ay önceki görüşmemizde doğu ve güneydoğuda Ak Parti’nin durumundan bahsetmişti işin doğrusu çok da olabilir bulmamıştım ama gerçekten söylediği gibi de çıkmıştı sonuçlar.

Abdullah Ağralı ile önümüzdeki dönemi biraz konuştuk. Ağralı, bu dönemde yapılacaklardan, teşkilatlanmadan biraz bahsetti. En beğendiğim sözü “hiçbir kredi sonsuz olmaz” sözü idi. Yani “vatandaş bize bir kredi verdi biz bu krediyi en iyi şekilde kullanacağız” dedi. Meclis’te Cumhur İttifakı çoğunluğu kaybeder diye düşünüyorduk ama tam tersi oldu deyince bunda Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’in de katkısını görmek gerektiğini de hatırlattı.

Kısa sürede Abdullah Ağralı Vekille oldukça verimli bir sohbet yaptık. Vatandaşın yararına çok güzel şeyler olacağını hep birlikte göreceğimizi de Sayın Vekilden öğrendik. Şimdi hep beraber önümüzdeki dönemde daha dinamik bir Ak Parti bekleyeceğiz.

Dostlukla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR