Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

 İyi Parti’nin Konya çıkarması

 İyi Parti’nin Konya çıkarması

Hareketli bir haftanın ardından yeni haftanın ikinci gününe başladık. Tabii ki geçtiğimiz hafta ile ilgili atlamamamız gereken bir olayı da yeri gelmişken belirteyim. Geçtiğimiz hafta 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün de etkisiyle hem Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı olarak Cemiyet’te hem de Anadolu’da Bugün gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni olarak gazetede oldukça fazla ziyaretçilerimiz oldu. Şimdi hepsini buradan yazmaya çalışırsam atladıklarım olabilir diye hiç yazmayacağım. Zaten gazete ve internet sitelerimizde bu ziyaretçilerimize yer verdik. Tekrar tüm ziyaretçilerimize, nazik ziyaretlerinden ötürü teşekkür ederim.

Bu ziyaretlerin içerisinden İyi Parti’nin ziyaretinden politik çalışma açısından bahsetmem gerekir. Cuma günü İyi Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Arslan, Genel İdare Kurulu Üyesi Prof. Dr. Murat Karaman, Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Süleyman Çetin, Aksaray Belediye Meclis Üyesi Fehmi Kuyucu, Aksaray İl Başkan Yardımcısı Tolga Kılıç, Konya İl Başkan Yardımcıları Erhan Cingöz ve Sabit Çalık’tan oluşan bir grup gazetemizi ziyaret ettiler.

Sahada görmeye alıştığımız İyi Parti ekipleri Konya’ya resmen bir çıkarma yapmışlar. GİK Üyeleri, milletvekilleri, MYK üyeleri, disiplin kurulu üyeleri yani kısacası partinin tüm birimleri Konya’ya gelmişler ve oluşturulan gruplarla hem Konya merkezinde hem de ilçelerde vatandaşlarla buluşmak için yola çıkmışlar.

Daha önce bilindiği üzere İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener illeri ilçeleri ziyaret etmişti. Bu ziyaretler nihayetlenince, şimdi de tüm kadrolarla bir ili belirleyip o ilde çalışma yapacaklarmış. İşte bu doğrultuda cuma günü Konya’daydılar. Sağ olsunlar gazetemizi de ziyaret edip çalışmaları hakkında bilgi verdiler.

Uzun süredir siyaset tarafından böyle ziyaretler görmeyince siyaseten yapılan bu çalışma çok ilgi çekici geldi. Tabii İyi Parti’nin de hakkını vermek lazım, pandemi döneminde dahi hiç içine kapanmadan sürekli vatandaşlarla birlikte olmaya özen gösterdi. Konya’da da aslında durum farklı değil. Bana sorsanız “muhalefet partileri arasında en fazla çalışma yapan parti Konya’da hangisi” diye. Hiç düşünmeden “İyi Parti” derim.

Önümüzdeki seçimlerde Konya’da, Ak Parti’den ayrılan Deva ve Gelecek partilerini düşününce, Gelecek Partisi’nin genel başkanının Konyalı olduğunu düşününce, Ak Parti’nin oy kaybettiğini ve oylarının bölüneceğini düşününce İyi Parti’nin hem merkez hem de milliyetçi ve muhafazakâr kesimlerden oy alabileceğini düşününce, Konya’da birinci parti olmak için uğraşmasının çok da yanlış olmadığını görmek lazımdır.

Tabii ki bunu söylerken yine 8-10 gün önce Konya’nın siyaset büyüklerinden, eski başbakan yardımcılarından Mehmet Keçeciler’in “ Ülkemizin içinde bulunduğu zor durumdan çıkış için çözümün İyi Parti'de olduğunu, toplumsal merkezin İyi Parti olduğunu” ifade ettiği açıklamasını da sanırım görmezden gelmemek lazım. Mehmet Keçeciler’in bu açıklamayı yaptığı yer de oldukça önemlidir. İktidarı döneminde Konya’dan 12 milletvekili çıkarmış olan Anavatan Partisi’nin o dönemlerdeki 60 civarında yöneticisinin İyi Parti’ye geçtiği toplantıya, Mehmet Keçeciler telefonla katılarak orada söylüyor bunu.

Eski Konya Belediye Başkanı; Anavatan Partisi kurucularından; Rahmetli Başbakan Turgut Özal’ın yardımcılarından, Devlet ve birçok bakanlıklar yapan, Konya’nın gerçek “kanaat önderlerinden” Mehmet Keçeciler “toplumsal merkezin” İyi Parti olduğunu söylüyor.

Bu arada İyi Parti’ye geçen ANAP’lılar da çok ilginçtir Konya politikası için her biri çok önemli isimlerdir. Eski ANAP il başkanlarından Nazmi Sırıt, Hulusi Çınar ve Mehmet Karakaya’nın dışında eski il yöneticilerinden, ilçe başkanları ve yöneticilerinden, belediye meclis üyelerinden, belde belediye başkanlarından da onlarca isim İyi Parti saflarına geçmeyi uygun görmüşler.

Bu durum Konya siyaseti açısından önemli bir ayrıntı. Ak Parti “nasıl olsa Konya bizim kalemiz” diye düşünürken bir zamanlar ANAP’ın da kalesi, bir zamanlar Refah Partisi’nin de kalesinin Konya olduğunu unutmamalılar. 

Dostlukla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR